fbpx

DS Digital Services

Γυναίκα τσεκάρει το κινητό της

Ανακάλυψε την καλύτερη ώρα για να δημοσιεύεις στο λογαριασμό σου στο Instagram ώστε να προσεγγίζεις το κοινό σου όταν αυτό είναι πιο ενεργό

 

Πότε είναι η καλύτερη ώρα για post στο Instagram;

 

Η καλύτερη ώρα για να δημοσιεύεις στο Instagram είναι 6 μ.μ.

 

Οι καλύτερες ημέρες για post στο Instagram είναι το Σάββατο και η Κυριακή – με τον υψηλότερο μέσο όρο αφοσίωσης (engagement rate) να συμβαίνει για δημοσιεύσεις που αναρτήθηκαν την Κυριακή στις 6 το πρωί.

 

Από την άλλη πλευρά, οι αναρτήσεις που δημοσιεύονται την Τετάρτη μεταξύ 10 π.μ. – 4 μ.μ. και Πέμπτη 9 μ.μ. – 11 μ.μ. λαμβάνουν τα χαμηλότερα ποσοστά αφοσίωσης κατά μέσο όρο, καθιστώντας τις, τις χειρότερες μέρες για να δημοσιεύσεις στο Instagram.

 

καλύτερη ώρα για Post στο Instagram

Η καλύτερη ώρα για δημοσίευση στο Instagram ανά μέρα

 

Οι καλύτερες ώρες για δημοσίευση στο Instagram ανά ημέρα είναι:

 

  • Δευτέρα: 5 π.μ
  • Τρίτη: 6 π.μ
  • Τετάρτη: 6 π.μ
  • Πέμπτη: 5 π.μ
  • Παρασκευή: 6 π.μ
  • Σάββατο: 6 π.μ
  • Κυριακή: 6 π.μ

 

best time to post

Η χειρότερη ώρα για δημοσίευση στο Instagram κάθε μέρα

 

Οι χειρότερες ώρες για να δημοσιεύετε στο Instagram την ημέρα είναι:

 

  • Δευτέρα: 2 μ.μ
  • Τρίτη: 1 μ.μ
  • Τετάρτη: 10 π.μ
  • Πέμπτη: 11 μ.μ
  • Παρασκευή: 9 π.μ
  • Σάββατο: 8 μ.μ
  • Κυριακή: 4 μ.μ

 

worst time to post

 

Δεν είναι περίεργο ότι οι καλύτερες ώρες για να δημοσιεύσεις είναι τόσο νωρίς την ημέρα; Παρότι η δημοσίευση, τη στιγμή που το κοινό σου είναι πιο ενεργό, φαίνεται να αποτελεί την πιο αποτελεσματική στρατηγική και να έχει θετική συσχέτιση, δεν είναι ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει το αποτέλεσμα.

 

Ο αλγόριθμος του Instagram λαμβάνει υπόψη την επικαιρότητα, αλλά όχι τόσο πολύ όσο παλαιότερα. Επιπλέον, το Instagram επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι ο αριθμός των αλληλεπιδράσεων στα πρώτα 30 λεπτά δεν καθορίζει την κατάταξη μιας ανάρτησης στη βασική ροή.

 

10 αλγόριθμοι του Instagram που πρέπει να γνωρίζεις 

 

Επομένως, μην ανησυχείς εάν το κοινό σου δεν είναι ενεργό ακριβώς τη στιγμή που δημοσιεύεις. Όντας ένας από τους πρώτους που δημοσιεύουν κάθε μέρα, μεγιστοποιείς τις πιθανότητες να δει το κοινό σου το περιεχόμενό σου, ανεξάρτητα από το πότε είναι ενεργό στην εφαρμογή.

 

Το ίδιο το Instagram και ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούμε και αλληλεπιδρούμε με το περιεχόμενο της εφαρμογής έχει αλλάξει σημαντικά τους τελευταίους 12 μήνες. Επομένως είναι μια καλή στιγμή για να αναπροσαρμόσεις τη στρατηγική δημοσίευσης που ακολουθείς.

 

Πώς να βρεις τον καλύτερο χρόνο για να δημοσιεύσετε στο Instagram

10068 904001

Ακολουθούν μερικά εργαλεία και δυνατότητες που μπορούν να σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις τις καλύτερες ώρες για να δημοσιεύσεις στο Instagram:

 

Η λειτουργία Best Time to Post της εφαρμογής Later υπολογίζει αυτόματα τους 7 κορυφαίους χρόνους δημοσίευσης στο Instagram με βάση την ιστορική δραστηριότητα αφοσίωσης.

 

Το Instagram Insights μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εντοπίσεις πότε η πλειοψηφία των followers σας είναι πιο ενεργοί. Το εργαλείο αυτό δεν είναι τόσο ακριβές όσο η χρήση του αλγορίθμου Best Time to Post της Later, αλλά είναι ένα εξίσου εύχρηστο και χρήσιμο.

 

best time to post later

#1: Ανακάλυψε τον καλύτερο χρόνο για να δημοσιεύεις με το Later

 

Αν θέλεις να μείνεις ευχαριστημένος από την απόδοση των δημοσιεύσεών σου, το Later θα κάνει τη “σκληρή δουλειά” για εσένα!

Η λειτουργία Best Time to Post υπολογίζει αυτόματα τους 7 κορυφαίους χρόνους δημοσίευσης βάσει των αναρτέσεών σου με τις καλύτερες επιδόσεις του τελευταίου μήνα.

 

#2: Χρησιμοποίησε το ενσωματωμένο Analytics του Instagram για να κατανοήσεις το κοινό σου

 

Η χρήση της λειτουργίας Best Time to Post είναι ο πιο ακριβής τρόπος για να ανακαλύψεις τους βέλτιστους χρόνους δημοσίευσης με βάση τα πραγματικά δεδομένα απόδοσης. Μπορείς, επίσης, να χρησιμοποιήσεις τις εγγενείς πληροφορίες του Instagram για να καταλάβεις πού βρίσκεται η πλειοψηφία του κοινού σου και πότε είναι πιο ενεργή.

 

instagram analytics

 

Αυτά τα σημεία δεδομένων είναι εξαιρετικά πολύτιμοι δείκτες για το πότε μπορεί να είναι η καλύτερη στιγμή για να δημοσιεύσετε.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Insights, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα Εταιρικό Προφίλ Instagram ή ένα προφίλ Δημιουργών Περιεχομένου Instagram. Μπορείς, επίσης. να παρακολουθείς βασικές πληροφορίες για τους followers σου απευθείας στον πίνακα ελέγχου με το Later’s Instagram Analytics.

 

Εδώ, μπορείς να παρακολουθείς παρόμοιες πληροφορίες σχετικά με τους followers σου, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας, του φύλου, της τοποθεσίας, των γλωσσών κ.ά.

 

later's instagram analytics

 

Αυτού του είδους οι μετρήσεις αποτελούν το ιδανικό μέσο για τη βελτιστοποίηση της στρατηγικής του περιεχομένου σου!

 

#3: Χρησιμοποίησε ένα υπολογιστικό φύλλο τύπου Excel για να παρακολουθείς με ΜΗ αυτόματο τρόπο τις καλύτερες ώρες για δημοσίευση

 

Αν προτιμάς να συλλέξεις μόνος σου τους αριθμούς που σε απασχολούν, μπορείς να δημιουργήσεις ένα υπολογιστικό φύλλο στο Excel. Εκεί θα παρακολουθείς το ποσοστό αφοσίωσης που λαμβάνεις όταν δημοσιεύεις σε διαφορετικές ώρες σε διαφορετικές ημέρες.

Ξεκίνα επιλέγοντας πέντε διαφορετικές ώρες καθ ‘όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

 

Παρακολούθησε πόσα likes και σχόλια λαμβάνει κάθε ανάρτηση, μαζί με την ημερομηνία και την ώρα που τη δημοσίευσες.

excel for instagram

Την επόμενη εβδομάδα, δοκίμασε να αλλάξεις το χρονοδιάγραμμα των δημοσιεύσεών σου για την κάθε ημέρα. Για παράδειγμα, αν δημοσίευσες στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας την πρώτη εβδομάδα, την επόμενη δημοσίευσε στις 6 το απόγευμα.

 

Μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες μέχρι να συλλέξεις τα απαραίτητα δεδομένα που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις τις καλύτερες ημέρες για να αναρτάς. Αφού κατανοήσεις τις καλύτερες ώρες και ημέρες για να δημοσιεύεις στο Instagram, μπορείς να προγραμματίσεις τις αναρτήσεις σου για εκείνη τη στιγμή εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο.

 

Για περισσότερα άρθρα και συμβουλές marketing περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας και ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram ή κλείστε ραντεβού μαζί μας.

Μοιράσου αυτό το άρθρο
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Σχετικά άρθρα

Απόκτησε το ΔΩΡΕΑΝ e-book για να πουλάς online

Σε αυτό το δωρεάν e-book θα βρεις:

Γιατί δεν πουλάει το shop μου; - Πώς να πουλάς Online