fbpx

DS Digital Services

Πως να αποκτήσετε περισσότερους followers στο instagram

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας κάποια βήματα για να κάνετε το προφίλ σας ακαταμάχητο για τους υποψήφιους followers σας. Θα σας δείξουμε τρόπους για περισσότερους followers και like στο Instagram. Το μόνο που χρειάζεται είναι πειθαρχία, δημιουργικότητα και κέφι. Αυτά αρκούν…!

1. Συγκεκριμένο θέμα και στιλ  για περισσότερους followers

Ο περισσότερος κόσμος του Instagram θέλει να βλέπει ένα προφίλ γεμάτο από εικόνες. Από μέρη που έχετε τυχόν επισκεφτεί ή πράγματα που έχετε κάνει. Να έχετε ωραίες αρμονικές φωτογραφίες, όχι θολές και με ωραίο φωτισμό. Εδώ βοηθάει να εφαρμόζετε σε όλες το ίδιο φίλτρο. Για κάποιους παίζει σημαντικό ρόλο το πως τραβάει κάποιος μια φωτογραφία και τι θέλει  να δείξει με αυτήν ή η αισθητική του.

Βέβαια δεν είναι απαραίτητο το προφίλ σας να βασίζεται σε φωτογραφίες. Μπορείτε να φτιάξετε όμορφα, δημιουργικά γραφικά. Μια υπέροχη και δωρεάν εφαρμογή για να το πετύχετε αυτό είναι το Canva.

Αν είστε επιχείρηση και θέλετε να εμβαθύνετε στην οπτική εικόνα της επιχείρησης σας στο Instagram, διαβάστε το άρθρο μας:

Το να έχετε μια οπτική ταυτότητα θα σας βοηθήσει πολύ στο να αποκτήσετε περισσότερους followers και like στο Instagram.

Συγκεκριμένο θέμα και στιλ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:Πως να βγάλεις εντυπωσιακές φωτογραφίες για τα προϊόντα σου

2. Περισσότερους followers με πρόγραμμα

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει συνέπεια και ωράριο στο “ανέβασμα” μιας ανάρτησης έτσι ώστε όσοι ακολουθούν να ξέρουν πάνω κάτω τι ώρα να περιμένουν  μια καινούργια δημιουργία. Αν μπορείτε να έχετε ένα συγκεκριμένο ωράριο για το “ανέβασμα” κάθε φωτογραφίας θα ήταν ιδανικό για εσάς και τους ακολούθους σας.

Επιπλέον, ο αλγόριθμος του Instagram αγαπάει τη συνέπεια και ‘προμοτάρει’ τις συνεπείς αναρτήσεις. Ορίστε πόσο τακτικά μπορείτε να ανεβάζετε αναρτήσεις. κάθε μέρα, μέρα παρά μέρα; Και μείνετε συνεπείς σε αυτό.

Επίσης αν δεν είναι εύκολο να ασχολείστε με αυτό προγράμματίστε τις δημοσιεύσεις σας. Το Business Suite και το Creator Studio είναι εξαιρετικά εργαλεία για κάτι τέτοιο.

 

 

 

3. Σωστή φωτογραφία για περισσότερα likes

Τι εννοούμε με τον όρο «σωστή φωτογραφία»; Πως πρέπει να υπάρχει δημιουργικότητα, φαντασία, σωστός φωτισμός και σαφώς ένα όμορφο μέρος και αισθητική. Σε περίπτωση που θα τραβήξετε ο ίδιος τη φωτογραφία τσεκάρετε πρώτα τα όλα τα παραπάνω. Ίσως χρειαστεί να τραβηχτεί η φωτογραφία άλλη ώρα ή σε άλλο μέρος. Έχετε στο μυαλό σας ότι στο φυσικό φως του ήλιου το αποτέλεσμα είναι πάντα καλύτερο.

 

Μάθε τα πάντα για το Instagram

 

Εάν πρόκειται για προϊόν φροντίστε η φωτογραφία να κολακεύει το προϊόν σας. Ίσως να χρειαστεί επιπλέον φωτισμός και σε συγκεκριμένο σημείο.Ίσως η φωτογραφία σας χρειάζεται επεξεργασία, μην το αμελείτε. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε παρόμοιας αισθητικής και σε χρωματισμούς αναρτήσεις μέσω κάποιου φίλτρου. Δημοφιλείς εφαρμογές για κάτι τέτοιο είναι το Adobe Lightroom και το Snapseed.

Αν η φωτογραφία δεν είναι το δυνατό σας σημείο ίσως θελήσετε να επενδύσετε σε κάποιον φωτογράφο για επαγγελματικό αποτέλεσμα. Εάν έχετε επιχείρηση ή χρησιμοποιείτε επαγγελματικά τον λογαριασμό σας είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε infographics φροντίστε να είναι ωραία αισθητικά, ευκολοδιάβαστα και ευχάριστα. Αν θεωρείτε ότι δεν τα καταφέρνετε μπορείτε να προσλάβετε κάποιον content creator να το κάνει για εσάς.

Τέλος, πριν να πατήσετε δημοσίευση ελέγξτε άλλη μια φορά αν σας αρέσει το αποτέλεσμα. Μην σκέφτεστε όμως μόνο αν θα αρέσει σε εσάς. Σκεφτείτε αν θα αρέσει πρωτίστως στους followers σας. Για να το δείτε αυτό ελεγξτε τα στατιστικά σας για να δείτε ποιες αναρτήσεις σας έχουν μεγαλύτερη απήχηση.

Θα σας χρειαστούν!:

Η  χρήση hashtags για περισσότερους followers και like στο Instagram

4. Η  Χρησιμοποίηση των αποτελεσματικών  hashtag

Φροντίστε τα hashtag που θα χρησιμοποιηθούν να είναι σχετικά με την φωτογραφία. Επίσης, είναι καλύτερο να μπαίνουν λιγότερα αλλά να είναι πιο ακριβή παρά να γεμίζει η φωτογραφία με πολλά hashtags που δεν είναι καθόλου σχετικά. Υπάρχουν τέσσερις βασικοί κανόνες όσον αφορά στα hashtag. Πρέπει να είναι εύκολα στην ορθογραφία, να είναι εύκολο να τα θυμηθεί κανείς, να προτρέπουν τους ανθρώπους να τα χρησιμοποιήσουν και να μην είναι κάτι άβολο ή που μπορεί να σας κάνει να ντραπείτε. Όσον αφορά στον αριθμό των hashtag δεν υπάρχει κάποιος κάνονας . Άλλοι προτιμούν να βάζουν μέχρι 11, άλλοι πιστεύουν ότι 2-3 αρκούν ενώ άλλοι βάζουν και τα 30 που έχει όριο το Instagram. Πρόταση μας είναι από τη στιγμή που το Instagram δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε και τα 30 ή όσα περισσότερα γίνεται.

Γενικότερα υπάρχουν πολλά tips όσον αφορούν τα hashtag. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τοπικά καθώς φαίνετai ότι γενικότερα οι χρήστες ακολουθούν τοπικά hashtag. Επίσης, καλό είναι να χρησιμοποιείτε και hashtag στα ελληνικά καθώς εστιάζουν σε πιο στοχευμένο κοινό. Ενώ καλό είναι να αποφύγετε πολύ δημοφιλή hashtag καθώς πιθανόν η ανάρτηση σας θα χαθεί.

Διαβάστε περισσότερα για τα hashtags: Instagram Hashtags για επιχειρήσεις

5. Υπενθύμιση της ύπαρξης στο Instagram

Με αυτήν  την φράση εννοούμε ότι δεν πρέπει να ξεχνάει κανένας  να κάνει αισθητή την παρουσία του στο Instagram κάνοντας like και comment. Το γνωστό και συχνα επαναλλαμβανόμενο από εμας αλληλεπίδραση!

Το να περιμένει κάποιος να πάρει like  χωρίς να έχει κάνει ο ίδιος είναι λίγο δύσκολο. Εκτός και αν είναι μια διασημότητα ή αν έχει τόσο πιστούς followers που τον ακολουθούν σε κάθε βήμα. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση αν δεν κάνει like, δεν σχολιάζει, δεν αλληλεπιδρά δεν θα του κάνουν πίσω. Σκεφτείτε το Instagram σα την πραγματική ζωή. Για να κάνουμε συζήτηση ή να μας μιλήσει κάποιος πρέπει να μιλήσουμε και εμείς!

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που έγινε θα κερδίσει κάποιος  περίπου 6.1 followers ανά 100 likes που κάνει σε άλλους λογαριασμούς Instagram. Αν σκεφτεί κανείς  ότι το ημερήσιο όριο είναι περίπου 700, μπορεί να έχει περίπου 42 νέους followers την ημέρα μόνο με αυτόν τον τρόπο.

Το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς στα social media αλλά δυστυχώς μόνο αυτό δεν αρκεί. Πέρα από το εξαιρετικό περιεχόμενο θα πρέπει θα υπάρχει αλληλεπίδραση και ανάπτυξη σχέσεων με τους ακολούθους σας. Αν είχατε στο μυαλό σας ότι είναι κάτι εύκολο ή μπορεί να γίνει στα γρήγορα θα σας απογοητεύσουμε. Όπως όλα, θέλει προσπάθεια και δουλειά. Τα αποτελέσματα όμως θα σας δικαιώσουν!

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα και θα δείτε το λογαριασμό σας να αναπτύσσεται. Έτοιμοι για περισσότερα follow και like;

Διαβάστε και αυτό:Θέλεις το 2022 να αυξήσεις τους followers στο Instagram; 11 βήματα για να κερδίσεις τη μάχη

Αν θέλετε να μαθαίνετε ότι νεότερα γύρω από τα social media ακολουθήστε μας και στο προφίλ μας στο Instagram.

Λίγα λόγια για μας

Αν σας φαίνονται πολύπλοκα όλα αυτά μπορούμε να σας βοηθήσουμε!

Είμαστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις τάσεις και όλες τις εξελίξεις στα κοινωνικά μέσα και είμαστε έτοιμοι να απογειώσουμε την επιχείρηση σας και κυρίως σε πολύ προσιτές τιμές για τις μικρές και τοπικές επιχειρήσεις. 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μάθετε τι μπορούμε να κάνουμε για την επιχείρησή σας.

Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

Επιτυχία στο Instagram

 

Μοιράσου αυτό το άρθρο
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Σχετικά άρθρα

Απόκτησε το ΔΩΡΕΑΝ e-book για να πουλάς online

Σε αυτό το δωρεάν e-book θα βρεις:

Γιατί δεν πουλάει το shop μου; - Πώς να πουλάς Online