fbpx

DS Digital Services

Ο σωστός τρόπος του μάρκετινγκ κοινωνικών δικτύων

Θες να μάθεις πώς να αυξήσεις την παρουσία της επιχείρησής σου στα μέσα social media χρησιμοποιώντας το social media μάρκετινγκ με σωστό τρόπο!

Εάν πάρετε σοβαρά το social media μάρκετινγκ, τότε θα πρέπει να εντείνετε το παιχνίδι στα social media . Έρευνα το 2022 δείχνει ότι περίπου 4,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στα κοινωνικά δίκτυα – αύξηση 10% σε σχέση με το 2021.

Όμως, πάρα πολλές επιχειρήσεις δημιουργούν αναποτελεσματικές στρατηγικές κοινωνικών μέσων δικτύωσης που διώχνουν τους οπαδούς, αντί να τους κερδίζουν. Είναι πολύ πιεστικοί, πολύ φιλικοί ή πολύ προβλέψιμοι.

Αλλά πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε πραγματικά τα μέγιστα από κάθε κοινωνικό δίκτυο χωρίς να καίγεστε μέσα από τις σχέσεις και χωρίς να χάσετε την προσοχή που προσπαθείτε να κερδίσετε;

Μέχρι το τέλος αυτού του άρθρου, θα καταλάβετε πώς να χρησιμοποιήσετε το social media μάρκετινγκ με τον σωστό τρόπο, να προσελκύσετε τους οπαδούς και να δημιουργήσετε σχέσεις δια βίου.

Ακόμη καλύτερα; Θα μάθετε τις καλύτερες στρατηγικές για να διατηρήσετε τον έλεγχο των κοινωνικών μέσων δικτύωσης χωρίς να ξοδεύετε ώρες ατελείωτες.

Ας ξεκινήσουμε!

1) Να είστε αυθεντικοί και να παρέχετε πραγματική αξία

Πριν ξεκινήσετε με το social media μάρκετινγκ, σκεφτείτε προσεκτικά γιατί οι άνθρωποι αρχικά τα χρησιμοποιούν σε τόσο μεγάλο βαθμό. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, λίγοι άνθρωποι συνδέονται με το Facebook ή το Pinterest για να συνομιλήσουν με τις αγαπημένες τους επιχειρήσεις.

 

Πως θα αποκτήσεις περισσότερους followers

 

Αντ ‘αυτού, είναι εκεί για να κοινωνικοποιηθουν, να δουν φωτογραφίες από τους φίλους και την οικογένεια, και να βρουν κάτι διασκεδαστικό να κάνουν. Ως διαφημιζόμενοι, είμαστε σαφώς παρεμβατικοί. Καθώς ξεκινάμε το μάρκετινγκ στα κοινωνικά δίκτυα, ένας από τους μεγαλύτερους στόχους μας είναι να είμαστε αυθεντικοί και να κάνουμε την εμπειρία ευχάριστη για ανθρώπους που βρίσκονται στα social media μόνο για διασκέδαση.

Εάν θέλετε να πετύχετε, πρέπει να γίνετε φίλοι με το ακροατήριό σας. Αναπτύξτε μια προσωπικότητα που να αρέσει και να κάνει τους οπαδούς σας να θέλουν να αλληλεπιδράσουν.

Σκεφτείτε το είδος του φίλου που θέλετε να έχετε στα κοινωνικά κοινωνικά δίκτυα και μιμηθείτε τον. Να είστε διασκεδαστικοί, χιουμοριστικοί και ευγενικοί. Να είστε ειλικρινείς και να κάνετε κάθε αλληλεπίδραση ευχάριστη.

Παρόλο που αυτό δεν είναι εύκολο – και σίγουρα δεν μπορεί να γίνει μόνο με ένα “γρήγορο tip” – αυτό είναι το πραγματικό μυστικό για τo επιτυχημένο social media μάρκετινγκ.

Μόλις μπορέσετε να γεφυρώσετε το χάσμα μεταξύ “επιχείρηση” και “έμπιστος φίλος”, μπορείτε να πετύχετε σχεδόν τα πάντα στα κοινωνικά δίκτυα. Χρειάζεται όμως χρόνος και προσπάθεια για τη δημιουργία αυτής της φήμης και το χτίσιμο της σχέσης.

2) Δείξτε την αξιοπιστία σας (πέρα απλώς από ένα επαγγελματικό λογαριασμό).

Είναι εύκολο να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό για την επιχείρησή σας. Απλά ανεβάστε ένα λογότυπο, πληκτρολογήστε το όνομα της εταιρείας σας και έχετε έναν επαγγελματικό λογαριασμό. Αλλά η οικοδόμηση της αξιοπιστίας είναι πολύ πιο δύσκολη από αυτό. Η ματαιοδοξία δεν έχει θέση στα κοινωνικά δίκτυα, οπότε πρέπει να προχωρήσετε.

Πρώτον, δείξτε ότι είστε πραγματικός άνθρωπος και όχι μόνο ένας λογαριασμός κάποιας επιχείρησης. Σίγουρα, υπάρχουν φορές που θα χρειαστεί να παρουσιάσετε μια “επίσημη” εικόνα της επιχείρησης. Αλλά για την καθημερινή αλληλεπίδραση, δείξτε ότι είστε ένας πραγματικός άνθρωπος. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν είστε ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης.

Δεύτερον, εξηγήστε ποια είναι τα διαπιστευτήριά σας. Οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να εμπιστευτούν τους ηγέτες στα κοινωνικά μέσα, αντί για ανώνυμους διαχειριστές μιας επαγγελματικής σελίδας.

 

Μάθε τα πάντα για το Instagram

 

Τέλος, να είστε προσβάσιμος. Ενώ είναι υπέροχο να έχετε κάποιον υπεύθυνο για τα κοινωνικά δίκτυα , είναι εξίσου σημαντικό να δείξετε ότι είστε μια ομάδα και εργάζεστε μαζί. Συμπεριλάβετε εργαζόμενους από όλη την εταιρεία στο social media μάρκετινγκ.

3) Μην πουλάτε συνέχεια

Μέχρι στιγμής, έχουμε καλύψει τι πρέπει να κάνετε στα κοινωνικά μέσα: ενεργήστε σαν φίλος, δείξτε την προσωπικότητά σας και να είστε ειλικρινείς και αυθεντικοί.

Αλλά πάρα πολλές επιχειρήσεις περνούν το χρόνο τους προσπαθώντας να πουλήσουν, και ως εκ τούτου, χάνουν πολλά από την αξιοπιστία που θα μπορούσαν διαφορετικά να πάρουν με το να είναι πιο φυσικοί.

Αν χρησιμοποιείτε πολλά hashtags, προωθείτε συνεχώς προϊόντα και αναπαράγεται παλιό περιεχόμενο πολύ συχνά, σημαίνει πιθανώς ότι προσπαθείτε να βρείτε γρήγορο τρόπο για να πουλήσετε.

Αντ ‘αυτού, κάντε ένα βήμα πίσω και σκεφτείτε την πραγματική αξία που μπορείτε να παρέχετε στους χρήστες. Μην βρίσκεστε στα κοινωνικά μέσα μόνο για να κάνετε μια πώληση, γιατί οι χρήστες θα αντισταθούν.

4) Δημιουργήστε εξαιρετικό περιεχόμενο που κερδίζει κοινοποιήσεις

Θέλετε να μάθετε το μυστικό για τον διπλασιασμό της απήχησης στα κοινωνικά δίκτυα;

Η απάντηση έγκειται στη δημιουργία εκπληκτικού περιεχομένου. Αν δεν δημιουργείτε περιεχόμενο που αξίζει να μοιραστεί κανείς, μαντέψτε; Οι οπαδοί σας δεν θα το μοιραστούν!!!

Επομένως, η καλύτερη στρατηγική για να γίνει “viral” είναι να εργαστείτε σκληρά για τη δημιουργία εξαιρετικού περιεχομένου και να κάνετε μια εξαιρετική δουλειά που να προωθεί αυτό το περιεχόμενο. (Θα καλύψουμε συγκεκριμένες στρατηγικές για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας σε μια επόμενη ενότητα.).

Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να γράψετε περιεχόμενο που να υπερβαίνει την υπόσχεση του τίτλου του. Αυτό δεν σημαίνει να γράφετε αδύναμους τίτλους – αντιθέτως, να γράφετε απίστευτους τίτλους και να δημιουργείτε περιεχόμενο που είναι ακόμα καλύτερο από το αναμενόμενο.

Καθώς συνεχίζετε να δημιουργείτε περιεχόμενο, μπορείτε να αρχίσετε να παρακολουθείτε τις τάσεις σχετικά με τους τύπους περιεχομένου που αρέσει στο κοινό και να δημιουργείτε όλο και πιο αποτελεσματικό περιεχόμενο για να κρατάτε τους χρήστες σε επαφή.

Μια καλή μέτρηση για παρακολούθηση είναι το ποσοστό εγκατάλειψης, το οποίο είναι το ποσοστό με το οποίο οι άνθρωποι φεύγουν από τον ιστότοπό σας μετά από μία μόνο σελίδα. Αν τα κοινωνικά δίκτυα οδηγούν τους χρήστες να δουν μόνο μια σελίδα και έπειτα να φύγουν, θα πρέπει πιθανώς να εργαστείτε για να δημιουργήσετε μια πιο συναρπαστική εμπειρία στον ιστότοπό σας. Μια τεχνική είναι να βάλετε μέσα στη σελίδα εσωτερικά link από αλλά άρθρα που έχετε γράψει ή σελίδες σας ώστε να παρατείνετε το χρόνο παραμονής.

social media marketing social media μαρκετινγκ,

5) Φτιάξτε τις αναρτήσεις σας για επιτυχία

Έχουμε πει ότι πρέπει να γράφετε εξαιρετικό περιεχόμενο για να κάνετε τους χρήστες να το μοιραστούν.

Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο μυστικό, μιας επιτυχημένης στρατηγικής social media μάρκετινγκ. Πρέπει επίσης να καταβάλλετε προσπάθειες για την προώθηση αυτού του περιεχομένου με τον σωστό τρόπο.

Εξαιρετικό περιεχόμενο χωρίς μια καλή στρατηγική προώθησης απλά είναι χάσιμο χρόνου. Ας δούμε τις καλύτερες πρακτικές για να εξασφαλίσετε ότι οι χρήστες βλέπουν και μοιράζονται αυτό που δημιουργείτε.

  • Τίτλοι

Έχουμε ήδη αναφέρει ότι το περιεχόμενό σας πρέπει να υπερβαίνει την υπόσχεση του τίτλου, αλλά και πάλι πρέπει να έχετε τη δυνατότητα να γράφετε σπουδαίες επικεφαλίδες.

Αρχικά, δοκιμάστε διαφορετικές επιλογές. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι η ανάρτηση διαφορετικών παραλλαγών στο Twitter προτού προωθήσετε το άρθρο σας ώστε να δείτε ποιο tweet έχει την καλύτερη απόδοση. 

Στη συνέχεια, μπορείτε να πειραματιστείτε με τη χρήση αριθμών στην επικεφαλίδα σας. Οι μονοί αριθμοί τείνουν να λειτουργούν καλύτερα, αλλά πάλι δοκιμάστε και δείτε τι είναι καλύτερο για εσάς.

Διαβάστε και αυτό: 10 Tips για ακαταμάχητους τίτλους

  • Εμφάνιση στα κοινωνικά δίκτυα

Κοινοποιήστε τη δημοσίευση σας στα κοινωνικά σας δίκτυα. Τα διαφορετικά κοινωνικά δίκτυα έχουν διαφορετικούς τύπους μετά-δεδομένων. Βεβαιωθείτε ότι το άρθρο σας εμφανίζεται καλά στην ροή ενός χρήστη. Ελέγξτε τις ετικέτες Open Graph του Facebook και τα πρωτόκολλα του Twitter για να διασφαλίσετε ότι τα άρθρα σας θα εμφανίζονται καλά σε όλα τα κοινωνικά μέσα.

  • URLs (όνομα συνδέσμου)

Κατά τον σχεδιασμό διευθύνσεων URL για το περιεχόμενό σας, καλό είναι να βεβαιωθείτε ότι είναι σαφείς και δείχνουν στους χρήστες πού θα πάνε όταν κάνουν κλικ.

Εάν δεν έχετε σαφή κατεύθυνση στη μορφή διεύθυνσης URL, ίσως να έχετε επισκέπτες που δεν κάνουν κλικ, γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν τι προσφέρετε στον ιστότοπό σας.

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια προσαρμοσμένη συντομογραφία URL, η οποία μπορεί επίσης να προσθέσει ένα νέο στοιχείο στο εμπορικό σήμα σας στα social media. (Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων συνήθως συνιστούν να μην γίνεται χρήση των γενικών συντομεύσεων όπως το Bit.ly, αφού δεν επιτρέπουν στον χρήστη να γνωρίζει πού οδηγεί ένας σύνδεσμος).

  • Κείμενο

Όταν μια ανάρτηση blog την κοινοποιείτε στα κοινωνικά δίκτυα, το κείμενο συνήθως κόβεται σε λίγες προτάσεις. Βεβαιωθείτε ότι οι πρώτες λίγες προτάσεις του αποσπάσματος λένε ακριβώς αυτό που θέλετε.

Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά και φράσεις που εξηγούν σαφώς στον χρήστη τι αφορά η δημοσίευση, για να ενθαρρύνετε περισσότερα κλικ. Και φυσικά, κρατήστε ολόκληρο το απόσπασμα ενδιαφέρον και να αξίζει τον κόπο.

social media marketing social media μαρκετινγκ,

6) Χρησιμοποιήστε εκπληκτικές εικόνες

Χωρίς εικόνες, το διαδίκτυο θα ήταν ένα πολύ διαφορετικό (και άχαρο) μέρος. Έτσι, όταν δημιουργείτε περιεχόμενο, βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει κάποιες φωτογραφίες ή γραφικά για να εξασφαλίσετε ότι θα τραβήξετε την προσοχή των οπαδών σας.

Επιπλέον, τα κοινωνικά μέσα προσανατολίζονται προς το οπτικό περιεχόμενο και είναι πιο πιθανό να επιτύχετε εάν συμπεριλάβετε ωραίες εικόνες στο περιεχόμενό σας. Η συμπερίληψη μιας εικόνας αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

Μερικές βέλτιστες πρακτικές για τις εικόνες σας περιλαμβάνουν το να τις κρατήσετε απλές, επικεντρωμένες γύρω από το θέμα που αναφέρει η ιστορία σας όσο το δυνατόν σαφέστερα.

Και βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει μια εικόνα που λειτουργεί καλά σε διαφορετικούς τύπους αναλύσεων και τύπους εμφάνισης των κοινωνικών δικτύων. Μην αφήσετε ένα σημαντικό χαρακτηριστικό να περικοπεί κατά λάθος.

7) Βελτιστοποιήστε τα πάντα για κινητά

Το 2022, εννέα στους δέκα ανθρώπους είχαν πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα μέσω κινητής συσκευής. Προσεγγίζετε αυτούς τους ανθρώπους όσο αποτελεσματικά θα μπορούσατε; Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη για την αποτελεσματική προσέγγιση των χρηστών σε κινητές συσκευές.

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας εμφανίζεται σωστά. Αν οι χρήστες κάνουν κλικ στον ιστότοπό σας μέσω των κοινωνικών δικτύων, θα πρέπει να τους παρουσιάσετε μια διάταξη που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να καταλάβουν γρήγορα.

Αν δεν διαθέτετε ακόμη έναν ιστότοπο που ανταποκρίνεται στα κινητά τηλέφωνα, τώρα είναι η ώρα για επανασχεδιασμό.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα εμφανίζονται καλά και να διασφαλίσετε ότι η εικόνα προφίλ σας, το εξώφυλλο και όλο το περιεχόμενο που μοιράζεστε εμφανίζονται καλά στο κινητό.

Θυμηθείτε ότι οι κινητές συσκευές κυμαίνονται σε μεγέθη, οπότε δοκιμάστε μια χούφτα αναλύσεις οθόνης εκτός από τη συσκευή σας.

8) Δημιουργήστε μια φήμη για την επιχείρηση και το εμπορικό σας σήμα σε βάθος χρόνου

Με κάθε κομμάτι περιεχόμενου που δημοσιεύετε, διαμορφώνετε σταδιακά τη φήμη τόσο για το εμπορικό σήμα όσο και για την επιχείρησή σας με την πάροδο του χρόνου. Το μόνο ερώτημα είναι – διαμορφώνετε μια φήμη για την οποία θα είστε υπερήφανοι;

Παρόλο που είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβετε ακριβώς ποιοι παράγοντες κατάταξης παίζουν ρόλο στην κίνηση που σας στέλνει η Google, υπάρχει μια καλή πιθανότητα η φήμη του εμπορικού σήματος να παίζει έναν βασικό ρόλο.

Παρόλο που η Google δεν χρησιμοποιεί πλέον τον παράγοντα “συγγραφέας” εδώ και χρόνια, μεγάλο μέρος αυτών των δεδομένων εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο και οι μηχανές αναζήτησης πιθανότατα γνωρίζουν ποιος γράφει κάθε ανάρτηση.

Με αυτό κατά νου, είναι μια καλή ιδέα να σκεφτείτε προσεκτικά για το τι ανεβάζετε με το όνομά της επιχείρησής σας. Βεβαιωθείτε ότι δημιουργείτε ποιοτικό περιεχόμενο, γιατί αυτό που γράφετε σήμερα, θα μπορούσε να επηρεάσει την απήχηση σας στα κοινωνικά δίκτυα και την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης δέκα χρόνια από τώρα.

melanie deziel U33fHryBYBU unsplash

9)Βελτιώστε το ποσοστό μετατροπής χρησιμοποιώντας την ψυχολογία

Όταν πρόκειται για τη στρατηγική social media μάρκετινγκ, είναι εύκολο να παρασυρθείτε με μετρήσεις ματαιοδοξίας, όπως τα shares, τα κλικ και τα likes.

Ενώ είναι κι αυτά σημαντικά στοιχεία μιας επιτυχημένης εκστρατείας κοινωνικών δικτύων, το πραγματικό ζητούμενο δεν είναι αυτά, αλλά το ποσοστό μετατροπών και οι πωλήσεις.

Καθώς μετράτε τις καμπάνιες σας, αναζητήστε μετρήσεις, όπως νέους ακόλουθους και πελάτες, για να καταλάβετε αν πετυχαίνετε ή όχι.

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από στρατηγικές για την ενίσχυση των ποσοστών μετατροπής και οι καλύτερες μέθοδοι βασίζονται σε αποδεδειγμένες ψυχολογικές αρχές.

Για παράδειγμα, θα πρέπει να καταστήσετε απολύτως σαφές ποια είναι η επιθυμητή δράση από τον χρήστη, να εξιτάρετε την περιέργεια του στον τίτλο και να χρησιμοποιήσετε μια σύντομη, αλλά ξεκάθαρη γλώσσα που προσελκύει τον αναγνώστη.

Διαβάστε και αυτό: Γιατί πρέπει να κάνεις διαφήμιση στα social media; Σου δίνουμε όλες τις απαντήσεις

10) Μην φοβάστε να γίνετε δημιουργικοί

Θέλετε να αρχίσετε να βλέπετε τεράστια επιτυχία;

Μία από τις καλύτερες νέες συμβουλές για τα κοινωνικά δίκτυα είναι να αρχίσετε να προβάλλεστε με τις δικές σας ιδέες. Χρησιμοποιώντας τις στρατηγικές των ανταγωνιστών σας και των ειδικών στο social media μάρκετινγκ, μπορείτε να φτάσετε μέχρι ένα σημείο.

Αλλά όταν αρχίζετε να δημιουργείτε με τις δικές σας μεθόδους, το όριο είναι ο ουρανός. Μπορείτε να βάλετε τη δημιουργικότητά σας στις μεγαλύτερες εκστρατείες σας στα κοινωνικά δίκτυα και να ανακαλύψετε στρατηγικές που άλλοι δεν έχουν καν δοκιμάσει.

Ορισμένες από τις πιο δημιουργικές καμπάνιες που έχουμε δει περιλαμβάνουν τη χρήση των κοινωνικών δικτύων για τον συντονισμό μιας offline περιπέτειας, μίας εμπειρίας ή ενός giveaway.

Άλλες επιχειρήσεις έχουν χρησιμοποιήσει τα κοινωνικά δίκτυα για να εκπλήξουν τους οπαδούς τους με δώρα ή άλλες απρόσμενες ανταμοιβές για την πίστη τους.

11) Εξερευνήστε νέα κοινωνικά δίκτυα

Γνωρίζετε ήδη ότι πρέπει να είστε στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Αλλά γνωρίζατε ότι ο μέσος Αμερικανός έχει 7.1 λογαριασμούς κοινωνικών μέσων; (Μην έχετε την εντύπωση ότι στην Ελλάδα δεν ισχύει κάτι παρόμοιο). Αυτό σημαίνει ότι αν είστε μόνο στο Facebook, το Twitter και το Instagram, λείπουν τέσσερις άλλοι λογαριασμοί.

Βλέπετε, διαφορετικά ακροατήρια προτιμούν διαφορετικά δίκτυα. Και είναι δική σας δουλειά ως επιχειρηματίας να μάθετε ποιες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων θα σας δώσουν την καλύτερη απόδοση επένδυσης. Εκτός αν θελήσετε να αναθέσετε την διαχείριση των social media της επιχείρησής σας σε ένα εξειδικευμένο social media agency με γνώσεις και εμπειρία στο ψηφιακό μάρκετινγκ

Ξεκινήστε τη διερεύνηση των πιο σημαντικών τύπων λογαριασμών για την αγορά-στόχο σας. Για παράδειγμα, εάν βρίσκεστε σε μια διεθνή αγορά, μπορείτε να εξετάσετε το WhatsApp, το WeChat και το QQ.

Οι επαγγελματίες είναι πιο πιθανό να βρίσκονται στο LinkedIn, οι έφηβοι στο Snapchat, οι παίκτες στο Twitch και ούτω καθεξής.

Μην κολλήσετε μόνο σε μερικούς λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων. Συζητήστε με το κοινό σας, μάθετε ποιες τοποθεσίες επισκέπτονται και δοκιμάστε και πειραματιστείτε με παρουσία σε όλους τους.

Το καλύτερο κοινωνικό δίκτυο για την επιχείρησή σας μπορεί να είναι κάποιο απ αυτά που δεν έχετε ακούσει ποτέ.

social media marketing social media μαρκετινγκ,

Συμπέρασμα

Εάν είστε επιχείρηση, τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να κάνουν τα όνειρά σας πραγματικότητα.

Ποτέ μέχρι τώρα στην ιστορία, μία επιχείρηση δεν ήταν σε θέση να συνομιλεί με τους οπαδούς και τους πιθανούς πελάτες της σε όλο τον κόσμο, μόνο με τη βοήθεια μερικών κουμπιών.

Έχετε τεράστια πιθανότητα να επηρεάσετε τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά μόνο αν τα χρησιμοποιείτε σωστά. Δείξτε το αληθινό σας πρόσωπο σε οπαδούς σε όλα τα δίκτυα που χρησιμοποιείτε και να είστε αυθεντικοί.

Επίσης είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε περιεχόμενο που αξίζει κοινοποιήσεις και δέσμευση. Μην θεωρείτε την προσοχή των οπαδών σας ως δεδομένο, πάντα να ανταγωνίζεστε για αυτήν.

Χρησιμοποιήστε τις καλύτερες συμβουλές, τα άρθρα και τα μαθήματα που μπορείτε να βρείτε εδώ και σε όλο το διαδίκτυο για να βεβαιωθείτε ότι οι εκστρατείες σας στα κοινωνικά δίκτυα, θα είναι επιτυχείς. Αλλά εξίσου σημαντικό, σκέφτεστε έξω από τα όρια.

Μην φοβάστε να βρείτε νέες τεχνικές και στρατηγικές που άλλοι δεν χρησιμοποιούν. Η δική σας δημιουργικότητα μπορεί να σας ξεχωρίσει από άλλους στον τομέα σας.

Πώς θα ξεκινήσετε την ανάπτυξη της επωνυμίας σας στα κοινωνικά δίκτυα;

Αν χρειάζεστε λίγη έμπνευση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Και μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε σε Facebook και Instagram για να μαθαίνετε πρώτοι ότι νεότερο γύρω από τα social media!

Μοιράσου αυτό το άρθρο
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Σχετικά άρθρα

Απόκτησε το ΔΩΡΕΑΝ e-book για να πουλάς online

Σε αυτό το δωρεάν e-book θα βρεις:

Γιατί δεν πουλάει το shop μου; - Πώς να πουλάς Online