fbpx

5 βασικά SEO tips που χρειάζεται να μάθετε (δεν απαιτείται τεχνική εμπειρία)

5 βασικά tips για SEO

Το SEO είναι το Α και το Ω αν θέλουμε να έχετε ελπίδες να εμφανιστείτε στην πρώτη σελίδα αναζήτησης της Google. Μπορεί να φαίνεται βουνό αλλά αν μάθετε κάποια βασικά SEO tips θα έχετε τις πιθανότητες μαζί σας ώστε να εμφανιστείτε υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης!

Η οργανική αναζήτηση αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο της επισκεψιμότητας στην σελίδα μίας επιχείρησης. Αποδίδει περισσότερη επισκεψιμότητα από την πληρωμένη διαφήμιση και από τα social media (ή τουλάχιστον θα έπρεπε)!

Τι μας λέει αυτό; Το SEO είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Εάν εργάζεστε στο μάρκετινγκ, γράφετε ένα blog ή έχετε δική σας επιχείρηση, είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζετε τουλάχιστον τα βασικά SEO tips.

Αλλά εδώ μπορεί να συναντήσετε κάποια εμπόδια. Το πετυχημένο SEO απαιτεί εκτεταμένες γνώσεις για το πώς λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης. Χρειάζεται χρόνος και πρακτική για να γίνει σωστά. Επιπλέον, είναι σαν κινούμενος στόχος. Οι βέλτιστες πρακτικές SEO αλλάζουν και αναπτύσσονται συνεχώς. Αυτό συμβαίνει επειδή οι αλγόριθμοι των μηχανών αναζήτησης αλλάζουν συνεχώς. Μιλάμε για 500 έως 600 φορές το χρόνο. Μπράβο Google!

Μπορεί να υπάρχουν 200+ παράγοντες κατάταξης που εξετάζει η Google όταν αναλύει τον ιστότοπό σας (αν και πολλές φορές μοιάζουν να είναι πάνω από 1000). Αν όμως γνωρίζετε τα βασικά SEO tips, θα είστε σε καλό δρόμο. Μπορείτε να δείτε τους πιο εξειδικευμένους παράγοντες αργότερα.

SEO Tip # 1: Σύνδεσμοι

Χωρίς συνδέσμους, τα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης θα είναι πενιχρά! Οι σύνδεσμοι(backlinks) ήταν και είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες κατάταξης της Google εδώ και χρόνια. Και εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Είναι σαν αυτόν τον παλιό φίλο που έχει κολλήσει μαζί σου εδώ και καιρό. Αν θέλετε απόδειξη γι αυτό …

Όχι πολύ καιρό πριν, ο Brian Dean και η ομάδα του στην Backlinko ανέλυσαν ένα εκατομμύριο αποτελέσματα αναζήτησης Google για να δουν τους παράγοντες που σχετίζονται με τις πρώτες σελίδες. Δείτε τι ανακάλυψαν σχετικά με τα backlinks:

Πόσο σημαντικά είναι τα backlinks στο SEO
Πόσο σημαντικά είναι τα backlinks στο SEO

Προφανώς, διαπίστωσαν ότι καθώς ο αριθμός των συνδέσεων ενός ιστότοπου μειώνεται, το ίδιο ισχύει και για την κατάταξή του.

Αλλά, γιατί τα backlinks (σύνδεσμοι) είναι τόσο σημαντικά;

Οι συνδέσεις από ιστότοπους υψηλής αξίας στέλνουν ένα σήμα εμπιστοσύνης στην Google. Είναι σαν κάποιος να εγγυάται για σας. Όσο περισσότεροι άνθρωποι εγγυώνται για την σελίδα σας, τόσο πιο αξιόπιστη είναι η σελίδα σας.

Τώρα το ερώτημα είναι:

Πώς μπορεί κάποιος να πάρει αυτές τις μαγικές σφραγίδες εμπιστοσύνης που η Google έχει σε τόσο μεγάλη εκτίμηση; Οι σύνδεσμοι μπορεί να είναι δύσκολο να αποκτηθούν, ειδικά αν δεν είστε έμπειροι στην τακτική του να χτίζεται backlinks. Υπάρχουν δυναμικές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πάρετε backlinks. Και δεν χρειάζεστε ειδικές τεχνικές δεξιότητες για να τις χρησιμοποιήσετε.

1) Δημοσιεύστε μια μελέτη ή ένα case study.

Αυτός είναι ένας από τους πιο φυσικούς τρόπους για να προσελκύσετε χρήστες να δημιουργήσουν backlinks στην σελίδα σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημοσιεύσετε ένα ενδιαφέρον σύνολο δεδομένων από μια πρωτότυπη μελέτη που εκπόνησε η εταιρεία σας.

Εάν είναι κάτι που κάνει τους άλλους στο αντικείμενο σας να πούνε «Ουάου!» δεν θα έχουν άλλη επιλογή! Θα θέλουν πραγματικά να αναφέρουν τη μελέτη ή τα αποτελέσματα στις δικές τους αναρτήσεις ιστολογίου και να σας συνδέσουν ως πηγή.

Αν δεν έχετε τα δεδομένα ή τους πόρους για να κάνετε μία έρευνα, τότε μια μελέτη περίπτωσης (case study) θα προσελκύσει επίσης συνδέσμους. Μια μελέτη περίπτωσης μπορεί να επικεντρωθεί σε ένα φανταστικό αποτέλεσμα (και πώς ήρθατε σ αυτό).

2)Γράψτε κριτική για άλλες εταιρείες με τις οποίες συνεργαστήκατε.

Είναι μια απλή αλλά υποτιμημένη τεχνική για την απόκτηση συνδέσμων.

Έχετε δει πιθανώς κριτικές παντού και μπορεί ακόμη και να έχετε στο δικό σας site. Σε πολλές περιπτώσεις, θα δείτε επίσης μια εικόνα, το όνομα, τη θέση και έναν σύνδεσμο στον ιστότοπό τους με τη κριτική. Αυτός ο σύνδεσμος θα μπορούσε να είστε εσείς!

Απλά φτιάξτε μια λίστα εταιρειών με τις οποίες συνεργαστήκατε την τελευταία χρονιά. Στη συνέχεια, στείλτε σε καθεμιά από αυτές ένα e-mail, ευχαριστώντας τους για τις εξαιρετικές υπηρεσίες τους. Αναφέρετε ότι θα θέλατε να προσφέρετε μια κριτική για τον ιστότοπό τους αν θα ήθελαν. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δεχτούν. Ποιος δεν θα ήθελε μια λαμπερή αναφορά για την εταιρεία του;

Μαρτυρίες πελατών για backlinks
Παράδειγμα για μαρτυρίες πελατών

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και … θα έχετε backlinks!!!

SEO Tip # 2: Περιεχόμενο

Εάν παραμελείτε το περιεχόμενο στο δικτυακό σας τόπο, τότε κάνετε λάθος.

Το περιεχόμενο είναι ένας άλλος παράγοντας κατάταξης που βρίσκετε στην κορυφή της λίστας. Ο λόγος για τον οποίο το περιεχόμενο είναι τόσο ζωτικής σημασίας για το SEO είναι πραγματικά η κοινή λογική …

Η Google θέλει να παράγετε συνεχώς νέο περιεχόμενο, ώστε να γνωρίζει ότι είστε ακόμα ενεργός. Το περιεχόμενο κρατά τους ανθρώπους στον ιστότοπό σας. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς τις μηχανές αναζήτησης ότι παρέχετε σχετικές και χρήσιμες πληροφορίες.

Και φυσικά πρέπει να πούμε και το προφανές… Στο περιεχόμενο είναι που πάνε οι λέξεις-κλειδιά! Οι ενημερώσεις της Google άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε λέξεις-κλειδιά στο περιεχόμενο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι σελίδες δεν κατατάσσονται ακόμα για λέξεις-κλειδιά. Στην πραγματικότητα, κατατάσσονται σε πολλές λέξεις-κλειδιά.

Η Ahrefs ανέλυσε τρία εκατομμύρια τυχαίους όρους αναζήτησης για να δούμε πόσες άλλες λέξεις-κλειδιά κατατάσσονται στις πρώτες 20 σελίδες.

Μέσος όρος λέξεων-κλειδιά που εμφανίζονται οι κορυφαίες σελίδες
Μέσος όρος λέξεων-κλειδιά που εμφανίζονται οι κορυφαίες σελίδες

Η Nο. 1 σελίδα στην κατάταξη της Google κατατάσσεται επίσης για 1.000 ακόμα άλλες λέξεις-κλειδιά. Δεν μπορείτε να χάσετε μια τέτοια ευκαιρία. Οπότε δείτε μερικές κορυφαίες συμβουλές για την παραγωγή φιλικού προς το SEO περιεχόμενου:

1)Δημιουργήστε πλούσιο σε λέξεις περιεχόμενο.

Σύμφωνα με μία έρευνα του Brian Dean, το μέσο κείμενο της πρώτης σελίδας στο Google είναι 1890 λέξεις. Αν αυτό ακούγεται σαν πολλή δουλειά … είναι.

Το περιεχόμενό σας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο. Μεγαλύτερο περιεχόμενο παρέχει περισσότερη χρησιμότητα στους επισκέπτες του ιστότοπού σας. Σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να στοχεύσετε όσο το δυνατόν περισσότερες λέξεις-κλειδιά – είτε σκόπιμα είτε ακούσια. Ιδανικά ένα κείμενο θα πρέπει να είναι 1500-2200 λέξεις. Αν είναι περισσότερες δεν υπάρχει θέμα αλλά σίγουρα να μην είναι λιγότερες από 1000 λέξεις εκτός κι αν υπάρχει λόγος.

2) Δοκιμάστε διαφορετικούς τύπους περιεχομένου.

Η ποικιλία είναι το το αλατοπίπερο του μάρκετινγκ περιεχομένου. Διαφορετικοί τύποι περιεχομένου ή αναρτήσεις ιστολογίου μπορούν να εξυπηρετήσουν διαφορετικούς σκοπούς. Μια ιδανική ιδέα είναι να δημιουργήσετε το δικό σας περιεχόμενο βίντεο.

Εάν έχετε ένα blog, τα βιντεοσκοπημένα μαθήματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσφέρετε περιεχόμενο με αξία στο ακροατήριό σας και να το κάνετε πιο “πικάντικο”.

Τα βίντεο είναι εξαιρετικά στο να κοινοποιούνται, γεγονός που τα καθιστά ευεργετικά για το SEO.

Και μπορείτε έχετε όλα τα οφέλη των γραπτών αναρτήσεων ιστολογίου (λέξεις-κλειδιά κλπ.) Απλά μετά το βίντεο γράψτε μια περιγραφή.

3) Επαναχρησιμοποιείστε το παλιό περιεχόμενο.

Είναι δικό σας και μπορείτε να το κάνετε ότι θέλετε. Βέβαια αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για την επαναχρησιμοποίηση του περιεχομένου.

Μερικές φορές, το περιεχόμενο πρέπει να επαναχρησιμοποιηθεί για να μείνει φρέσκο. Στον κόσμο του SEO, για παράδειγμα, οι τάσεις και οι εξελίξεις κινούνται γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενο σε θέματα SEO που έγιναν πριν από μερικά χρόνια δεν περιέχει τις πιο ενημερωμένες συμβουλές. Ή θα μπορούσατε να το αλλάξετε μετατρέποντάς το σε ένα διαφορετικό μέσο όπως ένα infographic, e-book ή slideshare.

Με την αλλαγή μπορείτε να ξεμπλοκάρετε το παλιό περιεχόμενο και να φέρετε περισσότερα μάτια πάνω του. Επιπλέον, στην Google αρέσει το φρέσκο ​​και ενημερωμένο περιεχόμενο.

SEO Tip # 3: Τίτλοι και επικεφαλίδες

Η επικεφαλίδα και η meta-περιγραφή της ανάρτησης ή της σελίδας σας εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Είναι ίσως το πρώτο πράγμα που βλέπει κάποιος.

Μέτα περιγραφές και αποτελέσματα αναζήτησης Google
Τίτλοι και meta-περιγραφές στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης

Αυτή είναι η πρώτη εντύπωση. Και όλοι θέλουμε να κάνουμε καλή πρώτη εντύπωση. Παρόλο που η meta-περιγραφή δεν είναι ένα άμεσο σήμα κατάταξης για τις μηχανές αναζήτησης, έχει κάποια σημασία. Βοηθά τους ανθρώπους να αποφασίσουν αν θα κάνουν κλικ στο αποτέλεσμα ή όχι.

Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι εμπλέκονται σε αυτό το σημείο ονομάζεται ποσοστό κλικ (CTR). Συγκρίνει τον αριθμό των ατόμων που κάνουν κλικ σε ένα αποτέλεσμα με τον αριθμό των ανθρώπων που το βλέπουν.

Το CTR είναι ένας σημαντικός παράγοντας κατάταξης. Έτσι, μπορείτε και πρέπει να βελτιστοποιήσετε την περιγραφή τίτλου και την meta-περιγραφή για να βελτιώσετε το ποσοστό κλικ. Αν οι χρήστες δεν κάνουν κλικ στη σύνδεσή σας, η Google θα το παρατηρήσει και θα μειώσει την κατάταξή σας.

Ο τίτλος είναι ένας μεγάλος παράγοντας στο CTR σας. Για παράδειγμα, μια μελέτη από το Contently (βλέπετε πώς συνδεόμαστε μαζί τους για την αρχική τους έρευνα;) έδειξε ότι οι μεγαλύτεροι τίτλοι (έως 90-99 χαρακτήρες) έχουν καλύτερο ρυθμό κλικ.

Περισσότεροι χαρακτήρες περισσότερα κλικ

Βεβαιωθείτε ότι ο τίτλος σας περιέχει τη βασική λέξη κλειδί. Αν η Google θέλει να μάθει τι αφορά το άρθρο σας, ο τίτλος είναι η απάντηση.

Αλλά έχετε κατά νου: Ένας τίτλος βελτιστοποιημένος για SEO δεν είναι απαραίτητα και ο πιο ελκυστικός. Έτσι, πρέπει να βρείτε το σημείο όπου ο τίτλος σας είναι καλός και για τις μηχανές αναζήτησης και για το ακροατήριό σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να πετύχετε:

1)Τοποθετήστε τις λέξεις-κλειδιά κοντά στην αρχή.

Τοποθετήστε τις λέξεις κλειδιά σε μια φυσική θέση, αλλά όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχή. Με αυτό τον τρόπο η Google θα λάβει το σήμα σας δυνατά και καθαρά.

2)Κάντε τον πιασιάρικο και clickable.

Έχετε δει πιθανώς “πιασιάρικους” τίτλους. Δείτε για παράδειγμα : “Αυτό το προϊόν θα αλλάξει τη ζωή σας” και “Τι συμβαίνει όταν καταναλώνετε αυτό το προϊόν αμέσως μόλις ξυπνήσετε το πρωί; (τα αποτελέσματα μπορεί να σας εκπλήξουν)”. Παρόλο που αυτοί οι τύποι τίτλων μπορεί να φαίνονται λίγο έντονοι, αποδεικνύεται ότι υπάρχει ένας τύπος για την παραγωγή ενός επιτυχημένου τίτλου με αυτόν τον τρόπο.

Το Buzzsumo ανέλυσε 100 εκατομμύρια τίτλους για να βρει αυτό που κάνει έναν τίτλο δημοφιλή.

seo tips
Έρευνα του Buzzsumo για τους δημοφιλής τίτλους

Διαπίστωσαν ότι οι τίτλοι που περιέχουν ορισμένες φράσεις πήραν μεγαλύτερη αλληλεπίδραση στο Facebook. Επίσης οι συναισθηματικοί τίτλοι έχουν περισσότερα κλικ καθώς και οι τίτλοι που εξιτάρουν την περιέργεια. Υπάρχουν ακόμη και φράσεις για να τελειώνετε τους τίτλους σας έτσι ώστε να αποδίδουν καλύτερα.

Επομένως, η καλύτερη μέθοδος είναι να ξεκινάτε με τη λέξη-κλειδί τον τίτλο σας.

Δείτε αυτή την ανάρτηση στο LinkedIn για παράδειγμα:

Παράδειγμα πετυχημένου τίτλου με λέξεις κλειδί

Η λέξη-κλειδί είναι «blogging mistakes» και περιέχει τη δημοφιλή φράση «will make you». Επομένως, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν τίτλο τέτοιου στυλ. Αλλά προσέξτε …

Είναι σημαντικό ο τίτλος και η περιγραφή του άρθρου σας να αντιπροσωπεύουν πραγματικά το περιεχόμενο που έχετε δημιουργήσει. Διαφορετικά, θα έχετε άλλες επιπτώσεις. Αν δηλαδή δεν είναι αντιπροσωπευτικός ο τίτλος και η περιγραφή του άρθρου σας, τότε όταν κάποιος ψάχνει για κάτι, κάνει κλικ στο πρώτο αποτέλεσμα και δεν περιέχει τις πληροφορίες που ψάχνει θα επιστρέψει και θα κάνει κλικ στο επόμενο αποτέλεσμα. Δεν είναι αυτό που ψάχνει; Θα πάει πίσω και και θα κάνει κλικ στο επόμενο αποτέλεσμα και ούτω καθεξής, μέχρι να βρει αυτό που πραγματικά αναζητεί και θα παραμείνει σε εκείνη την σελίδα.

Η σελίδα στην οποία μένει θα ανέβει στην κατάταξη, ενώ η σελίδα σας που δεν είχε το σωστό περιεχόμενο σε σχέση με τον τίτλο και την μετά-περιγραφή θα πέσει στην κατάταξη.

Διαβάστε και αυτό: 10 tips για ακαταμάχητους τίτλους

SEO Tip # 4: Εμπειρία χρήστη

Οι μηχανές αναζήτησης εκτιμούν την εμπειρία των χρηστών (UX). Η Google συλλέγει δεδομένα σχετικά με τον τρόπο συμπεριφοράς των χρηστών όταν φτάνουν στον ιστότοπό σας. Εάν η εμπειρία χρήστη στην σελίδα σας δεν είναι καλή, τότε θα επηρεάσει αρνητικά το SEO. Το οποίο έχει νόημα επειδή είναι η δουλειά της Google να παρέχει στον ερευνητή το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Υποθέτουμε λοιπόν ότι έχετε ένα εξαιρετικό κομμάτι περιεχομένου που σχετίζεται με τον όρο αναζήτησης και παρέχει αξία στον επισκέπτη. Αλλά αν η σελίδα σας δεν φορτώνει αρκετά γρήγορα, ο χρήστης θα σπάσει το λάπτοπ του από την απογοήτευση. Ή το πιο πιθανό θα φύγει από την σελίδα σας. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα φεύγουν , στέλνουν ένα μήνυμα στην Google ότι η εμπειρία του χρήστη δεν είναι αρκετά καλή.

Ο Maile Ohye, πρώην επικεφαλής προγραμματιστών στο Google, εξήγησε:

2 δευτερόλεπτα είναι το όριο για την αποδοχή ενός e-shop. Στην Google, στοχεύουμε για λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο.

Μισό δευτερόλεπτο!

Ωστόσο, ο χρόνος που χρειάζεται για να φορτωθεί η σελίδα σας είναι μόνο μία από τις πολλές μετρήσεις που η Google αναλύει για να αξιολογήσει την εμπειρία του χρήστη. Το UX είναι μια πολύπλοκη διαδικασία με πολλές πτυχές που έχει το δικό του πεδίο ειδικών.

Πώς μπορεί λοιπόν, κάποιος με μικρή τεχνική εμπειρία, ειδικά στο UX, να βελτιώσει την σελίδα του για SEO; Απλά έχοντας στο νου τον ίδιο τον χρήστη. Υπάρχουν πράγματα που είναι σημαντικά για τον χρήστη και άλλα που είναι αδιάφορα. Ο σχεδιασμός της σελίδας π.χ. μπορεί να είναι κορυφαίο έργο τέχνης! Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς … Ένας χρήστης έρχεται στην σελίδα σας για να βρει ένα προϊόν ή πληροφορίες. Δεν ενδιαφέρονται για την πρωτοποριακή σχεδίασή σας. Απλώς θέλει να είναι εύκολη η όλη εμπειρία.

Οπότε τι μπορείτε να κάνετε για να δώσετε στους χρήστες μια εύκολη εμπειρία;

1) Αυξήστε την ταχύτητα του ιστότοπου

Έχουμε αναφέρει την ταχύτητα του site και τον αντίκτυπό του. Αλλά πώς να την βελτιώσετε;

Λοιπόν, υπάρχουν μερικές μέθοδοι που απαιτούν τεχνικές δεξιότητες και μερικές πιο απλές.

Ένα πράγμα που μπορείτε εύκολα να κάνετε είναι να περικόψετε τις εικόνες έτσι ώστε να είναι στο σωστό μέγεθος και να τις συμπιέσετε χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο όπως το TinyPNG ή το ImageOptim (μόνο για Mac). Έτσι δεν θα χρειάζονται αιώνες μέχρι να φορτώσουν.

2) Κρατήστε το καθαρό, απλό και ξεκάθαρο.

Οι χρήστες δεν θέλουν να επισκέπτονται έναν ιστότοπο και να αντιμετωπίζουν εκατό ρυθμίσεις ή κάθε μία από τις υπηρεσίες σας. Είναι μπέρδεμα. Χρειάζεστε ένα απλό μήνυμα και σαφείς κατηγορίες, ώστε οι χρήστες να μπορούν να βρουν αυτό που ψάχνουν. Οι χρήστες δεν θα πρέπει να χρειάζονται πυξίδα για να βρουν μυστικούς διάδρομους σε διαφορετικές περιοχές της σελίδας σας.

3) Περιορίστε τις διαφημίσεις.

Οι πολλές διαφημίσεις θα διώξουν τους χρήστες μακριά. Ιδιαίτερα αν μπαίνουν από το κινητό. Σύμφωνα με το Betterads, οι διαφημίσεις δεν πρέπει να καταλαμβάνουν περισσότερο από το 30% του κάθετου χώρου.

Τα αναδυόμενα παράθυρα είναι ότι χειρότερο για την εμπειρία του χρήστη ειδικά από το κινητό και θα πρέπει να αποφεύγονται όπως η πανούκλα. Συχνά δεν αλλάζει το μέγεθος τους σωστά για να ταιριάζουν στο κινητό. Και δεν είναι τόσο εύκολο να τα ξεφορτωθείτε.Πρέπει να εντοπίσετε και να πατήσετε το μικρό x με το δάχτυλό σας.

 SEO Tip# 5: Βελτιστοποίηση για κινητά

Το SEO για κινητά είναι στην πραγματικότητα πιο σημαντικό από ποτέ.

Η Google θα χρησιμοποιήσει σύντομα την ταχύτητα της σελίδας ως παράγοντα κατάταξης για κινητά, όπως ανακοίνωσε στο κεντρικό της Blog για Webmaster:

“Η “Ενημέρωση ταχύτητας “, όπως την αποκαλούμε, θα επηρεάσει μόνο τις σελίδες που προσφέρουν αργή εμπειρία στους χρήστες και θα επηρεάσουν μόνο ένα μικρό ποσοστό ερωτημάτων. Εφαρμόζουμε το ίδιο πρότυπο σε όλες τις σελίδες, ανεξάρτητα από την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της σελίδας. Ο σκοπός του ερωτήματος αναζήτησης εξακολουθεί να είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, οπότε μια αργή σελίδα μπορεί να εξακολουθεί να κατέχει υψηλή θέση αν έχει σχετικό περιεχόμενο. “

Προς το παρόν, οι αλγόριθμοι της Google αναλύουν πρώτα την έκδοση για υπολογιστή. Αλλά η ευρετηρίαση για κινητά είναι εδώ. Και πρέπει να ετοιμαστείτε. Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν αναζήτηση στο κινητό αυτές τις μέρες και η αλλαγή έρχεται.

Η Google έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι πάνω από το 50% των αναζητήσεων προέρχονται από κινητά. Αυτό το ποσοστό πλέον είναι πάνω από 70%!

Πως λοιπόν, μπορείτε να βελτιώσετε την σελίδα σας για κινητά;

 

Ο πιο απλός τρόπος είναι να ελέγξετε αν σελίδα σας είναι φιλική προς κινητά με τη δοκιμή της Google.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τη διεύθυνση URL σας. Χρειάζονται δευτερόλεπτα για να βρεθούν τα αποτελέσματα.

Θα σας πει εάν η σελίδα σας είναι φιλική προς το κινητά ή όχι σε μια οθόνη όπως αυτή:

seo tips
Είναι η σελίδα σας φιλική προς κινητά;

Αν η σελίδα σας αποτύχει στη δοκιμή, η Google θα σας πει πού βρίσκονται τα σφάλματα στην έκδοση για κινητά. Για παράδειγμα, μπορεί να πει “Το κείμενο είναι πολύ μικρό για να διαβαστεί” ή “Το περιεχόμενο είναι μεγαλύτερο από την οθόνη”.

Για να διορθώσετε αυτά τα σφάλματα, θα πρέπει να σχεδιάσετε ένα responsive website . Αυτός είναι ο προτιμώμενος σχεδιασμός απο την Google.Έτσι, βασικά, θα ήταν ανόητο να μην το κάνετε.

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές για SEO σε κινητά:

1) Βελτιστοποίηση για τοπικό SEO.

Σκεφτείτε πώς κάνετε αναζήτηση στο smartphone σας. Σίγουρα πολλές φορές, είστε έξω και πρέπει να βρείτε ένα τοπικό κατάστημα ή εστιατόριο, για παράδειγμα. Δεν είστε ο μόνος. Το 89% των χρηστών αναζητούν μια τοπική επιχείρηση στο τηλέφωνό τους μια φορά την εβδομάδα και το 58% το κάνουν καθημερινά.

Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να βελτιώσετε την σελίδα σας για τοπικό SEO για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα σε κινητά.

2) Βελτιστοποίηση για φωνητική αναζήτηση

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τη φωνητική αναζήτηση στο κινητό τους. Στην πραγματικότητα, το 20% των ερωτημάτων για κινητά είναι με φωνητική αναζήτηση. Η σημασία της φωνητικής αναζήτησης αυξάνεται.

Έτσι, πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε το είδος της φυσικής γλώσσας που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι όταν πραγματοποιούν φωνητική αναζήτηση. Και να προσθέστε τις ανακαλύψεις σας στη λίστα λέξεων-κλειδιών σας. Επειδή παρόλο που μπορείτε να πληκτρολογήσετε “καιρός Αθήνα”, δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε με το Siri ή την Alexa. Πιθανότατα πρόκειται απλώς να ρωτήσετε: “Γεια σου, ποιος είναι ο καιρός στην Αθήνα;” Το περιεχόμενό σας θα πρέπει να απαντά σ αυτό.

3) Μην κρύβετε περιεχόμενο.

Μην παρουσιάζετε με διαφορετικό τρόπο το περιεχόμενο στην έκδοση της σελίδας σας για κινητά. Με άλλα λόγια, δεν πρέπει να υπάρχει περιεχόμενο κρυμμένο πίσω από ενότητες, μενού ή κουμπιά. Αν το Google αρχίζει να εξετάζει πρώτα την έκδοση για κινητό στο εγγύς μέλλον, τότε θα πρέπει να είναι σε θέση να δει όλο το περιεχόμενό σας στο κινητό.

Διαβάστε και αυτό: Blog: 12 λόγοι γιατί να το εντάξεις άμεσα στο site σου!

Συμπέρασμα

Ναι, το SEO είναι σαν να προσπαθείτε να πετύχετε έναν κινούμενο στόχο. Αλλά η εφαρμογή των βασικών SEO tips που αναλύσαμε θα σας φέρουν αρκετή επιτυχία.

Το σημαντικότερο συμπέρασμα από αυτό το άρθρο είναι ότι υπάρχουν δυναμικές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε το SEO, ακόμα και αν δεν έχετε τεχνικές γνώσεις. Ξεκινήστε από τις σημαντικές μετρήσεις όπως τους συνδέσμους και το περιεχόμενο και προχωράτε. Σκεφτείτε το κοινό σας καθώς και τις μηχανές αναζήτησης όταν εργάζεστε στην σελίδα σας.

Και μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τις τάσεις βελτιστοποιώντας την σελίδα σας για κινητά.

Ο καθένας μπορεί να κάνει αυτά τα πράγματα.

Ποια είναι τα βασικά SEO tips σας; Θα χαρούμε να τα μοιραστείτε στα σχόλια!

Αν βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο ακολουθήστε μας σε Facebook και Instagram για ακόμα περισσότερα tips!

Πως να πετύχεις στο Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ;

Απόκτησε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το e-book Instagram Marketing για επιχειρήσεις. Το μόνο που θέλουμε από εσένα είναι το email και το ονοματάκι σου. :)