fbpx

DS Digital Services

7 δωρεάν συμβουλές και κόλπα SEO για όλους

Δεν έχει κάθε επιχείρηση προϋπολογισμό για να προσλάβει μια ομάδα SEO. Αλλά αυτό δεν σας εμποδίζει να εργαστείτε στην οργανική επισκεψιμότητα. Ακόμα και αν είστε αρχάριος μπορείτε με κάποιες απλές συμβουλές SEO να βελτιώσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ως άτομο ή μικρή επιχείρηση. Πράγματα που μπορούν να προωθήσουν την οργανική έκθεση και τις εμφανίσεις στην αναζήτηση της Google. Και μάλιστα δωρεάν

Στην τελική, το SEO έχει να κάνει με την ικανότητά σας να οικοδομήσετε εμπιστοσύνη με την Google. Εάν το σκεφτείτε, η Google έχει υποχρέωση στους χρήστες της. Πρέπει να παρέχει ακριβείς, σχετικές πληροφορίες στο ερώτημα αναζήτησης του χρήστη. Εάν η Google δεν παράγει σχετικά / αναμενόμενα αποτελέσματα, χάνει την εμπιστοσύνη του χρήστη. Χάνει ουσιαστικά τη διαφημιστική της βάση, την πηγή εσόδων της. Οπότε αν παρέχετε τέτοιου είδους περιεχόμενο η κατάσταση είναι win win!

Σκεφτείτε το έτσι:

Η Google είναι μια τράπεζα, που σας προσφέρει ένα δάνειο με όρους που εξαρτώνται από την ικανότητά σας να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη μεταξύ εσάς και της τράπεζας, μέσω των επιδόσεων, χρηματοοικονομικών κ.λ.π. Όσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σας έχει, τόσο θα σας προσφέρει υψηλότερη τοποθέτηση στις σελίδες αποτελεσμάτων. Όσο περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να παρέχετε, τόσο καλύτεροι θα είναι οι όροι δανεισμού σας. Ομοίως, όσο περισσότερες ιστορικές επιδόσεις και πληροφορίες μπορείτε να παρέχετε στην Google, τόσο περισσότερο η Google θα είναι πρόθυμη να εμπιστευτεί τον ιστότοπό σας και να ωθήσει τους συνδέσμους του ιστότοπού σας στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Συχνά έχουμε πελάτες που μας ρωτούν τι μπορούν να κάνουν για να βελτιώσουν την κατάταξή τους στην αναζήτηση της Google. Γι ‘αυτό αποφασίσαμε να γράψουμε μια μικρή λίστα με τις προτάσεις μας.

Ακολουθεί λοιπόν η λίστα με μερικές από τις πιο αποτελεσματικές συμβουλές SEO για εσάς και τη μικρή επιχείρησή σας:

1. Δημιουργήστε περιεχόμενο με αξία στον τελικό χρήστη

symboules seo, συμβουλές seo, seo

Το νούμερο ένα σε αυτήν τη λίστα με τις συμβουλές SEO, και αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό, είναι να δημιουργήσετε περιεχόμενο που παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τους επισκέπτες σας. Στις μέρες μας έχουμε πλατφόρμες που επιτρέπουν σε χρήστες χωρίς τεχνικές γνώσεις να δημιουργούν και να δημοσιεύουν περιεχόμενο σε μια σελίδα με ευκολία. Με μια λύση διαχείρισης περιεχομένου (CMS), π.χ. WordPress, δεν χρειάζεται να ασχολείστε με τον κώδικα.

Αυτές οι πλατφόρμες σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε περιεχόμενο χωρίς να χρειάζεστε τη βοήθεια κάποιου προγραμματιστή κάθε φορά που θέλετε να κάνετε ενημερώσεις στην ιστοσελίδα σας. Όσο πιο πολύτιμο, σχετικό και επίκαιρο περιεχόμενο παράγετε, τόσο περισσότερο η Google θα εμπιστεύεται τον ιστότοπό σας. Θα ανεβάσει τις βαθμολογίες σας. Άρα θα σας ανεβάσει και στις σελίδες των αποτελεσμάτων (SERP).

Δείτε και αυτό: Τι είναι το περιεχόμενο φιλικό προς SEO

2. Χρησιμοποιήστε τη δύναμη των κοινωνικών δικτύων

Οι σύνδεσμοι της σελίδας σας στα κοινωνικά δίκτυα θεωρούνται σύνδεσμοι «χωρίς παρακολούθηση», που σημαίνει ότι δεν μετράνε σαν backlinks. Όμως η δραστηριότητα και η αφοσίωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας σημαντικός δείκτης για την Google. Καθώς έρχεται επισκεψιμότητα από τα social media φαίνεται ότι η σελίδα σας είναι επίκαιρη και αξίζει να την εμπιστευτεί . Εκτός αυτού είναι μια απλή και αποτελεσματική μέθοδος για να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας. Να δημιουργήσετε περιεχόμενο με αξία και να προωθήσετε την επωνυμία σας στο διαδίκτυο. Να δώσετε δυναμική στην επιχείρησή σας.

Τα κοινωνικά δίκτυα είναι πολύ εύχρηστα. Υπάρχουν και εργαλεία (πρόσθετα) όπως το Jetpack – (μια προσθήκη για το WordPress) που σας επιτρέπουν να διαχειρίζεστε όλους τους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων ταυτόχρονα. Δεν χρειάζεται να τονίσουμε τη σημασία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Δεν είναι μόνο ένας εξαιρετικός και δωρεάν τρόπος προβολής για την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο. Σας δίνουν επίσης τη δυνατότητα να προσεγγίσετε τα μάτια και τα αυτιά ανθρώπων πέρα ​​από το τρέχον κοινό σας. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει στην εκθετική ανάπτυξη της επιχείρησή σας online. Φυσικά αν δεν έχετε τις γνωσεις ή το χρόνο για μια συνεπή και επίμονη παρουσία στα social media, μπορείτε να προλάβετε ένα Social Media Agency, όπως ή DS Digital Services, να αναλάβει το Social Media Marketing της επιχείρησής σας.

3. Backlinks και Outreach

Συμβουλές SEO2

Η στρατηγική του backlinking συνεπάγεται ουσιαστικά τη σύνδεση άλλων αξιόπιστων και σχετικών πηγών με την σελίδα σας. Αυτό γίνεται πιο αποτελεσματικά όταν οι σύνδεσμοι που οδηγούν στον ιστότοπό σας προέρχονται από έναν ιστότοπο σχετικό με τον κλάδο σας. Εάν π.χ είστε σχεδιαστής ιστοσελίδων – ένας σύνδεσμος από ένα συνεργείο αυτοκινήτων θεωρείται άσχετος και ενδέχεται να μην σας ωφελεί όσο εάν λάβατε έναν σύνδεσμο από ένα φόρουμ ανάπτυξης ιστοσελίδων που έχει ήδη την εμπιστοσύνη της Google. Παίζει ρόλο δηλαδή η εμπιστοσύνη που έχει η Google για τον συγκεκριμένο ιστότοπο και η συνάφεια που έχει ο ιστότοπος με τον κλάδο σας.

Η ιδέα εδώ είναι ότι όσο περισσότεροι άλλοι σχετικοί ιστότοποι εμπιστεύονται την σελίδα σας, τόσο περισσότερο η Google θα σας εμπιστεύεται και θα σας κατατάσσει ψηλότερα στις σελίδες αποτελεσμάτων. Ως πρόσθετο μπόνους, οι πιθανότητες είναι ότι αν κάποιος βρει τον ιστότοπό σας μέσω άλλου σχετικού ιστότοπου, είναι πιο πιθανό να ενδιαφέρεται για το προϊόν / τις προσφορές σας!

βιβλίο για Instagram

4. Χρησιμοποιήστε “ελκυστικά μέσα” στο περιεχόμενό σας

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί μία σελίδα ενσωματώνει ένα βίντεο στην αρχή ενός άρθρου πριν ακόμη ξεκινήσει το περιεχόμενο; Έχετε δει ποτέ μια σελίδα κύλισης γεμάτη με άρθρα μετά το άρθρο της σελίδας (Fortune, Buzzfeed, newsbeast κ.λ.π.);

Η ιδέα εδώ είναι ότι η Google εξετάζει πόσο καιρό παραμένει ένας επισκέπτης στη σελίδα σας αφού κάνει κλικ στον σύνδεσμό σας από την Google. Αυτή (η διάρκεια της επίσκεψης), θεωρείται ένα κύριο σήμα για την Google ότι το περιεχόμενό σας αξίζει να διαβαστεί. Όσο περισσότερο μένει ένας χρήστης στη σελίδα σας, αφού οδηγηθεί από ένα αποτέλεσμα αναζήτησης Google, τόσο πιο σχετικό γίνεται το περιεχόμενο σας στα μάτια της Google. Αποτέλεσμα: ανεβάζει την σελίδα σας στην κατάταξη. Μπορείτε να ενθαρρύνετε τη διάρκεια επίσκεψης ενσωματώνοντας ελκυστικά μέσα στις σελίδες ή την ανάρτηση σας. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε από βίντεο στο YouTube, γραφήματα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, tweets κ.λ.π.Μην ξεχάσετε να αναφέρετε την πηγή σας!

5. Μετρήστε την επισκεψιμότητά και αναλύστε την κατάταξη σας

Υπάρχουν πολλά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να αναλύσετε και να αξιολογήσετε την τρέχουσα θέση σας και τα οργανικά αποτελέσματα σας. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιείτε τη δύναμη των αναλυτικών στοιχείων της Google (Google Analytics). Πρόκειται για μια δωρεάν πλατφόρμα λογισμικού που σας επιτρέπει να αναλύετε όλους τους τύπους δεδομένων σχετικά με τους επισκέπτες σας. Από δημογραφικά στοιχεία, τοποθεσία, διάρκεια επίσκεψης σελίδας, πηγές επισκεψιμότητας και άλλα. Είναι ένα απίστευτα ισχυρό εργαλείο που περιλαμβάνεται στο οπλοστάσιο των εφαρμογών SEO.

Ένα άλλο εργαλείο για την παρακολούθηση της κίνησης SEO και πιθανές ευκαιρίες για οργανική ανάπτυξη, είναι το SEM Rush. Ενώ αυτό το εργαλείο απαιτεί συνδρομή επί πληρωμή για να απελευθερώσει την πλήρη ισχύ του(και μπορεί να γίνει ακριβό), μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε κάποια από τις έρευνές σας με έναν δωρεάν λογαριασμό.

6. Αναζητήστε την ευκαιρία

symboules seo, συμβουλές seo, seo

Χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως το SEM Rush που αναφέρθηκε παραπάνω για να βρείτε “ώριμα φρούτα” και ευκαιριακές λέξεις-κλειδιά. Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε να βρείτε λέξεις-κλειδιά με υψηλό όγκο αναζήτησης και χαμηλή δυσκολία. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένα λιγότερο κορεσμένο θέμα και η πιθανότητα κατάταξης για αυτό το θέμα μπορεί να είναι λίγο πιο ρεαλιστική (ειδικά αν ξεκινάτε τώρα ). Έχουν περάσει οι μέρες που η επίμονη αναφορά σε μία λέξη κλειδί έφτανε για την κατάταξη! Πλέον κάτι τέτοιο θεωρείτε spam. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά αυτήν την έρευνα λέξεων-κλειδιών για να πάρετε μια ιδέα σχετικά με τα θέματα στα οποία πρέπει να εστιάσετε και τι αναζητά το κοινό σας.

Ένα άλλο εργαλείο που είναι εντελώς δωρεάν είναι το Google Trends. Αυτός ο ιστότοπος σάς επιτρέπει να δείτε τι είναι δημοφιλές στον κόσμο της οργανικής αναζήτησης. Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα απλό θέμα και να επεκτείνετε ψάχνοντας δημοφιλείς αναζητήσεις με βάση την τοποθεσία, τη χρονική περίοδο και πολλά άλλα! Αυτό θα σας δώσει μια ιδέα για το τι ψάχνουν οι άνθρωποι, αυξάνοντας την πιθανότητα οι χρήστες να αλληλεπιδράσουν με το περιεχόμενό σας. Κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την προβολή στις μηχανές αναζήτησης.

7. Αυξήστε την ταχύτητα και την απόδοση του ιστότοπού σας

Ανεξάρτητα από την πλατφόρμα στην οποία βασίζεται ο ιστότοπός σας, συχνά υπάρχουν πολλά φιλικά plugin που επεκτείνουν τη λειτουργικότητα της σελίδας σας. Όπως αναφέραμε στο προηγούμενό άρθρο μας WordPress SEO: 20 συμβουλές για να βελτιώσετε την κατάταξή σας, υπάρχουν πολλά plugins που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας στο SEO.

Το Yoast SEO είναι ένα δημοφιλές plug-in του WordPress. Σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις πολλές διαφορετικές πτυχές SEO της σελίδας σας. Από τίτλους σελίδων έως μετά-περιγραφές (το μικρό κείμενο που βλέπετε κάτω από το αποτέλεσμα της μηχανής αναζήτησης). Αυτό το εργαλείο σας επιτρέπει να κάνετε περισσότερα στο SEO από ότι θα μπορούσατε να κάνετε με την τυπική εγκατάσταση του WordPress. Το W3 Total Cache είναι ένα άλλο ισχυρό εργαλείο που θα σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε την σελίδα σας στο WordPress. Αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει να επιταχύνετε την απόδοση και τους χρόνους φόρτωσης του ιστότοπού σας. Όχι μόνο για να βελτιώσετε τη συνολική εμπειρία χρήστη αλλά και να επισημάνετε στην Google ότι ο ιστότοπός σας είναι ποιοτικός και αξίζει να τον μοιραστεί.

Ελπίζουμε να βρήκατε αυτές τις συμβουλές SEO χρήσιμες για την επόμενη (ή τρέχουσα) προσπάθειά σας στο SEO. Εάν χρειάζεστε επαγγελματικό SEO ή ψάχνετε έναν συνεργάτη για το ψηφιακό μάρκετινγκ της επιχείρησής σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Έχετε δικές σας DIY συμβουλές SEO που θα θέλατε να μοιραστείτε; Πείτε μας στα σχόλια!

Αν σας άρεσε το άρθρο μας, μην ξεχάσετε να το μοιραστείτε στα social. Δεν θα σας πάρει ούτε ένα λεπτό!

Ακολουθήστε μας σε Facebook και Instagram για ακόμα περισσότερα tips και πληροφορίες!

Πως θα αποκτήσεις περισσότερους followers

Μοιράσου αυτό το άρθρο
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Σχετικά άρθρα

Απόκτησε το ΔΩΡΕΑΝ e-book για να πουλάς online

Σε αυτό το δωρεάν e-book θα βρεις:

Γιατί δεν πουλάει το shop μου; - Πώς να πουλάς Online