fbpx

DS Digital Services

8 συμβουλές ψηφιακού μάρκετινγκ

8 απλές συμβουλές ψηφιακού μάρκετινγκ που οι ανταγωνιστές σας πιθανώς δεν ξέρουν!

Αισθάνεστε ότι μένετε πίσω από τον ανταγωνισμό και χρειάζεστε κάποιες συμβουλές ψηφιακού μάρκετινγκ για άμεση δράση;

Ως ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης, είναι πολύ εύκολο να νιώσετε έτσι. Σε τελική ανάλυση, δεν είστε μια μεγάλη εταιρεία που μπορεί να προσλάβει ένα στρατό marketerers για να συμβαδίζει με όλες τις τελευταίες τάσεις στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

Θέλεις περισσότερες πωλήσεις

Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να γίνετε ο marketer της επιχείρησης σας. Τα όπλα σας είναι οι γνώσεις σας. Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, θα μπορείτε να σηκώσετε τα όπλα σας και να νικήσετε τους ανταγωνιστές σας!

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά όπλα (συμβουλές ψηφιακού μάρκετινγκ) που μπορούν να σας οδηγήσουν στην επιτυχία.

Αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί στις πιο δημοφιλείς συμβουλές ψηφιακού μάρκετινγκ. Είναι δημοφιλείς επειδή λειτουργούν. Αλλά μόνο αν γνωρίζετε γιατί, πώς και πότε να τις χρησιμοποιήσετε.

Συμβουλές ψηφιακού μάρκετινγκ για την επιχείρησή σας

Αρχικά, ας ασχοληθούμε με έναν πρωτότυπο τρόπο σκέψης που έχουν πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων.

1. Αυγά σε πάρα πολλά καλάθια

Αυτό είναι ένα λάθος που κάνουν πολλοί ιδιοκτήτες νέων επιχειρήσεων – προσπαθώντας να κάνουν τα πάντα ταυτόχρονα έχοντας λίγη προηγούμενη εμπειρία.

Συμβουλές Ψηφιακού μάρκετινγκ

Δημιουργείτε 10 λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων. Ξεκινάτε μια καμπάνια PPC. Βάζετε ένα αυστηρό πρόγραμμα δημοσιεύσεων blog για ένα θέμα το οποίο δεν έχετε ερευνήσει ακόμη σωστά. Και το χειρότερο είναι ότι δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ περισσότερες από τις μισές από αυτές τις πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων στο παρελθόν!

Ακούγεται οικείο;

Εάν ναι, τότε σταματήστε! Το χειρότερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης είναι να διαχειρίζεται πάρα πολλούς νέους λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων ταυτόχρονα. Θα φτάσουμε σε αυτό το λάθος στην επόμενη ενότητα.

Αλλά προς το παρόν, αυτό που θέλουμε να καταλάβετε είναι: το λιγότερο είναι περισσότερο. Μόλις ξεκινήσετε, η εστίαση και η συνέπεια πρέπει να είναι οι πρωταρχικοί σας στόχοι.

Εστίαση: εάν προσπαθήσετε να ξεκινήσετε πολλές καμπάνιες ταυτόχρονα, όχι μόνο θα είστε εντελώς μπερδεμένοι, αλλά θα δυσκολευτείτε επίσης να προσδιορίσετε ποιες καμπάνιες μάρκετινγκ ήταν επιτυχημένες.

Συνέπεια: αυτό θα είναι το κλειδί για να ξεκινήσετε σωστά την προβολή της επιχείρησή σας.

  • Το να είστε συνεπείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα δημιουργήσει πιστούς ακόλουθους.
  • Το να είστε συνεπείς στο blogging σας θα σας δημιουργήσει μια πιστή πελατειακή βάση και θα μετατρέψετε νέες, ψυχρές προοπτικές σε νέους πελάτες.
  • Το να είστε συνεπής στο SEO σημαίνει ότι θα εξοικονομήσετε χρήματα μακροπρόθεσμα αντί να βασίζεστε πάρα πολύ στις πληρωμένες διαφημίσεις.

Πάρα πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων προσπαθούν να κάνουν τα πάντα ταυτόχρονα και να πέσουν με τα μούτρα. Αλλά δεν χρειάζεται να είστε ένας από αυτούς. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές ψηφιακού μάρκετινγκ, θα είστε ήδη μπροστά στο παιχνίδι.

2. Βρείτε τη θέση σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων γνωρίζουν ότι πρέπει να είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε τελική ανάλυση, τα κοινωνικά δίκτυα ήρθαν για να μείνουν.

Τον Μάιο του 2022, το 69,3% των Ελλήνων είχαν προφίλ στο Facebook και το 42.6% στο Instgram!

σωστό κοινωνικό δίκτυο, social media greece, social media statistics in greece

Αλλά όπως αναφέραμε στο τελευταίο άρθρο, πάρα πολλοί επαγγελματίες παίρνουν αυτό το μήνυμα πολύ κατάκαρδα και προσπαθούν να πάνε από το να είναι αόρατοι, στο να είναι παντού ταυτόχρονα. Για τις περισσότερες επιχειρήσεις, αυτή είναι μια συνταγή για καταστροφή!

Ως ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης, ο στόχος σας πρέπει να είναι να βρείτε τη θέση σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό σημαίνει ότι στην αρχή θα πρέπει να εστιάσετε μόνο, το πολύ, σε μερικές πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων με τις οποίες νιώθετε ήδη άνετα.

Μετά το μάρκετινγκ σε αυτές τις πλατφόρμες για λίγο, σημειώστε πόσες αλληλεπιδράσεις λαμβάνετε. Για παράδειγμα, εάν το Instagram δεν σας δίνει καθόλου αφοσίωση, προχωρήστε και εστιάστε στην πλατφόρμα που το κάνει!

Ο στόχος εδώ είναι να βρείτε τις πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων που σας προσφέρουν το υψηλότερο επίπεδο αλληλεπιδράσεων (επισημάνσεις “μου αρέσει”, “share” και σχόλια).

Η συμβουλή εδώ είναι: μην σπαταλάτε το χρόνο σας σε μια πλατφόρμα εάν το κοινό σας δεν είναι εκεί!

Μάθετε πού βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του κοινού σας και δημοσιεύστε σε αυτές τις πλατφόρμες με συνέπεια για να δημιουργήσετε ένα πιστό κοινό.

Διαβάστε και αυτό: Το σωστό κοινωνικό δίκτυο για την επιχείρηση σας

3. Influencer Marketing

Το Influencer μάρκετινγκ είναι σχετικά νέο στις συμβουλές ψηφιακού μάρκετινγκ. Στην πραγματικότητα, ένα μεγάλο μέρος του ανταγωνισμού σας πιθανότατα δεν το έχει ακούσει ποτέ! Και για όσους το ξέρουν, μάλλον το κάνουν με λάθος τρόπο.

Αλλά το influencer μάρκετινγκ (επηρεασμού) μπορεί να είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο όταν χρησιμοποιηθεί σωστά.

Λοιπόν, τι ακριβώς είναι το influencer μάρκετινγκ;

Συμβουλές μάρκετινγκ επιρροής

Με απλά λόγια, αντί να κάνετε μάρκετινγκ απευθείας στο κοινό-στόχο σας, πληρώνετε ή εμπνέετε άτομα με επιρροή στο αντικείμενο σας για να το κάνουν.Όταν πρόκειται για χρήστες κοινωνικών δικτύων, οι influencers είναι βασικά οι ισχυρότερες παραπομπές που μπορεί να λάβει η επιχείρησή σας.

Οι έρευνες  δείχνουν ότι το 30% των καταναλωτών είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ένα προϊόν που συνιστάται από έναν blogger που είναι γνωστός. Μάλιστα, είναι οι αμέσως επόμενοι που επηρεάζουν τη γνώμη κάποιου μετά από φίλους και οικογένεια!

Το μάρκετινγκ επιρροής είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στους νέους, καθώς το 70% των καταναλωτών δηλώνει ότι επηρεάζεται από τις συστάσεις των συνομηλίκων τους στη λήψη αποφάσεων αγοράς. Επομένως, θα πρέπει πάντα να κοιτάζετε τους πιθανούς μελλοντικούς influencers στο αντικείμενο σας. Θα πρέπει να αλληλεπιδράσετε μαζί τους έτσι ώστε να μπορείτε να ενισχύσετε την προβολή της επωνυμίας σας.

Influencer

Εύλογη απορία: τι κάνουν λάθος άλλοι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων με το influencer marketing;

Το πιο πιθανό είναι ότι κοιτάνε λάθος νούμερα! Ο αριθμός των ακόλουθων είναι ένα από αυτά. Ο αριθμός των ακόλουθων είναι απλά ένα νούμερο αν δεν αντιπροσωπεύει το ιδανικό σας κοινό. Δεν έχει σημασία αν κάποιος έχει 50.000 ακόλουθους αλλά κανένας από αυτούς δεν θα ενδιαφέρονταν για τα προϊόντα της επιχείρησης σας. Οπότε αν θελήσετε να συνεργαστείτε με κάποιον influencer το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να δείτε είναι αν απευθύνεται στο ιδανικό σας κοινό.

Όσον αφορά το blogging το λάθος είναι ότι πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η πραγματοποίηση πολλών guest blogs (μια μορφή μάρκετινγκ επιρροής) και η λήψη πολλών backlinks θα ενισχύσει το SEO και θα αυξήσει την κίνηση.

Αυτό ίσχυε στο παρελθόν, αλλά όχι πια. Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων αυτές τις μέρες πρέπει να είναι προσεχτικοί με το guest blogging και τα backlinks, επειδή η Google έχει καταργήσει αυτήν την πρακτική αρκετές φορές στο παρελθόν. Η Google τιμωρεί ιστότοπους που κάνουν κατάχρηση αυτής της πρακτικής και δεν είναι αυτό που θέλετε για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα!

Τώρα αυτό δεν σημαίνει ότι το guest blogging είναι εγγενώς μια κακή πρακτική. Αλλά δεν πρέπει να γίνεται με ανεπιθύμητο τρόπο. Αντ ‘αυτού, πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τους βασικούς στόχους:

  • Προώθηση της επωνυμίας.
  • Χτίσιμο αξιοπιστίας βασιζόμενοι στους ώμους των γιγάντων της βιομηχανίας.
  • Αξιοποίηση μιας άλλης κοινότητας.

4. Μην υποτιμάτε την ύπαρξη λίστας email

Μια λίστα email είναι πιθανώς ένα από τα πιο πολύτιμα και ανταποδοτικά στοιχεία που μπορείτε να έχετε.

  • Πολύτιμο – Οι πελάτες που αγοράζουν προϊόντα μέσω email ξοδεύουν 138% περισσότερα!
  • Ανταποδοτικό – Οι συνδρομητές email έχουν 3x περισσότερες πιθανότητες να μοιραστούν περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Σε αντίθεση με τους ακόλουθους και τους θαυμαστές σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η λίστα μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ανήκει.

Αλλά το πιστεύετε ή όχι, πολλοί από τους ανταγωνιστές σας δεν σκέφτονται καν να έχουν μια λίστα email. Αντ ‘αυτού κάνουν το λάθος να σκεφτούν ότι μπορούν να προβληθούν απλώς και μόνο με τη δημιουργία ενός κοινού στα social media.

Φυσικά είναι πολύ σημαντικό να έχετε ισχυρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Αλλά όταν πρόκειται για τη μετατροπή των ψυχρών προοπτικών σε πελάτες, το email marketing είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους.

5. Ο κανόνας 80-20 για το περιεχόμενο

Ο κανόνας 80-20 σημαίνει ότι το 80% της επιτυχίας σας θα προέλθει από το 20% των προσπαθειών σας. Αυτός ο κανόνας ισχύει σχεδόν για όλα, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου σας. Το περιεχόμενό σας μπορεί να δημιουργηθεί σε μια ποικιλία διαφορετικών μέσων. Για παράδειγμα: βίντεο, διαδικτυακά σεμινάρια, αναρτήσεις ιστολογίου, γραφήματα κ.λ.π.

Πώς εφαρμόζεται λοιπόν ο κανόνας 80-20;

Με απλά λόγια, το 80% του περιεχομένου σας θα πρέπει να επικοινωνεί VALUE (αξία) και το 20% θα πρέπει να επικεντρώνεται σε προσφορές και πωλήσεις. Πολύτιμο περιεχόμενο σημαίνει περιεχόμενο που είναι μοναδικό, φρέσκο, έγκαιρο, σχετικό και επιλύει πραγματικά προβλήματα για το κοινό-στόχο σας. Η επιτυχία σας θα προέλθει από το 20% των προσπαθειών σας, αλλά αυτό το άλλο 80% είναι απαραίτητο!

Πάρα πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων κάνουν το αντίστροφο. Το 80% του περιεχομένου της παρουσίας τους είναι υπερβολικά πωλήσεις και μόνο το 20% περιέχει χρήσιμες ή πολύτιμες πληροφορίες!

Εάν δεν είστε πεπεισμένοι για την αξία της δημιουργίας χρήσιμου περιεχομένου, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις με blog λαμβάνουν 67% περισσότερους δυνητικούς πελάτες από τις επιχειρήσεις χωρίς blog.

Άλλα οφέλη του να έχετε ένα blog:

  • Λήψη περισσότερης στοχευμένης επισκεψιμότητας.
  • Προσθέτει ένα ανθρώπινο στοιχείο στην επιχείρησή σας, δημιουργώντας έτσι εμπιστοσύνη και πίστη με τους πελάτες σας.
  • Είναι οικονομικό, αποδοτικό και απλό.

Διαβάστε και αυτό: Blog: 12 Λόγοι για να το εντάξεις άμεσα στο site σου

βιβλίο για Instagram

6. Πότε να βασιστείτε στο SEO

Κάθε ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον online κόσμο έχει ακούσει για το SEO. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς το αποφεύγουν γιατί πιστεύουν ότι είναι περίπλοκο και πολύ χρονοβόρο.

Ενώ και τα δύο αυτά πράγματα μπορεί να είναι αληθινά, το SEO εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να οδηγήσετε δωρεάν κυκλοφορία στον ιστότοπό σας.

Ακόμα και κάτι τόσο απλό όσο το όνομα της επιχείρησής σας μπορεί να επηρεάσει την κατάταξή σας στη μηχανή αναζήτησης. Σύμφωνα με έρευνες, οι επιχειρήσεις με ισχυρή λέξη-κλειδί στο όνομα της επιχείρησής τους κατατάσσονται κατά 1,5 θέσεις υψηλότερα από τις επιχειρήσεις χωρίς λέξη-κλειδί στο όνομα της επιχείρησής τους.

Αντί να εστιάζουν σε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική SEO, πάρα πολλές μικρές επιχειρήσεις ρίχνουν όλο τον προϋπολογισμό ψηφιακού μάρκετινγκ σε διαφημίσεις PPC όταν ξεκινούν. Θα μιλήσουμε περισσότερα για αυτό στην επόμενη ενότητα.

Ποιοι είναι λοιπόν οι διάφοροι τομείς που καλύπτει το SEO;

Αναλυτικά Google και SEO, συμβουλές ψηφιακού μάρκετινγκ

Υπάρχουν πολλά. Σε γενικές γραμμές, αυτά είναι τα κύρια:

  • Βελτιστοποίηση ιστότοπου.
  • Βελτιστοποίηση σελίδας.
  • Βελτιστοποίηση για συσκευή.
  • Αξιόπιστη κατασκευή συνδέσμων (backlinks).

Υπάρχουν πολλές άλλες υποκατηγορίες. Για παράδειγμα, η χρήση λέξεων-κλειδιών είναι μια υποκατηγορία βελτιστοποίησης σελίδων.

Υπάρχουν πολλά να μάθετε. Αλλά η εκμάθηση και η εφαρμογή SEO θα δώσει στον ιστότοπό σας καλύτερη προβολή στις μηχανές αναζήτησης. Αλλά θα πρέπει να μάθετε τα βασικά του SEO και ποιες θα είναι οι προσδοκίες από έναν ειδικού του SEO.

Η πρόσληψη ενός ειδικού για το SEO αξίζει τον κόπο. Ο ειδικός SEO θα σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε έναν έλεγχο SEO, ο οποίος περιλαμβάνει ανάλυση του τρόπου αλληλεπίδρασης των χρηστών με τον ιστότοπό σας και τις πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων.

Και τέλος, μην περιμένετε άμεση κίνηση από το SEO. Μπορεί να συμβεί, αλλά είναι πολύ σπάνιο. Αντ ‘αυτού, προτιμήστε τις πληρωμένες διαφημίσεις για γρήγορη επισκεψιμότητα.

7. Πότε να χρησιμοποιείτε διαφημίσεις επί πληρωμή

Όπως αναφέραμε στην προηγούμενη ενότητα, πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων ξοδεύουν πάρα πολύ από το κεφάλαιο τους στις διαφημίσεις PPC(Pay Per Click). Έχουν τη σωστή ιδέα – ξοδεύουν χρήματα στην πληρωμένη διαφήμιση στην αρχή για να πάρουν κάποια κυκλοφορία.

Ωστόσο, ελλείψει ενός συστήματος πωλήσεων και μακροπρόθεσμης στρατηγικής SEO, αρχίζουν να βασίζονται στη διαφήμιση PPC για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Αυτή δεν είναι μια βιώσιμη μέθοδος ψηφιακού μάρκετινγκ από μόνη της. Το λάθος τους είναι ότι καταλήγουν να συγχέουν την «περισσότερη κίνηση» με τις «περισσότερες πωλήσεις».

Tο μόνο που καταλήγουν είναι να έχουν “κρύες” προοπτικές και καθόλου πωλήσεις. Και στη διαφήμιση PPC όπου πληρώνετε για κάθε κλικ, αυτό μπορεί να είναι ακριβό εάν δεν πραγματοποιείτε πωλήσεις από τα κλικ σας.

Η περισσότερη επισκεψιμότητα είναι εξαιρετική, αλλά χωρίς διοχέτευση, δεν θα έχετε βέλτιστα αποτελέσματα.

Αντ ‘αυτού, πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα 3 απλά βήματα:

  • Δημιουργήστε μια σχετική και συναρπαστική προσφορά. Για παράδειγμα, το ενημερωτικό δελτίο σας ή ένα δωρεάν eBook.
  • Δημιουργήστε υπέροχο περιεχόμενο στην σελίδα σας.
  • Δημιουργήστε στοχευμένες διαφημίσεις PPC για να προσελκύσετε τα κατάλληλα άτομα στον ιστότοπό σας.

Θυμηθείτε μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές ψηφιακού μάρκετινγκ – η επισκεψιμότητα δεν είναι το παν.

Ένα ερασιτεχνικό λάθος είναι να περιμένετε να μετατρέψετε τις ψυχρές προοπτικές σε αγοραστές. Φέρτε τα πρώτα και, στη συνέχεια, μετατρέψτε τους σε πελάτες.

8. Βελτιώστε την εμπειρία του χρήστη

Η βελτίωση της εμπειρίας χρήστη (UX) θα είναι η κόλλα που συγκρατεί κάθε μια από τις στρατηγικές σας.

Οι παρακάτω είναι κοινοί και δημοφιλείς τρόποι για να το κάνετε αυτό. Υπάρχουν επίσης πολλές μετρήσεις και συμβουλές ψηφιακού μάρκετινγκ για τη μέτρηση της εμπειρίας των χρηστών.

  • Το περιεχόμενο της σελίδας σας.
  • Τα κανάλια επικοινωνίας που χρησιμοποιείτε.
  • Ένα έξυπνο περιβάλλον για τον χρήστη (UI).
  • Η ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπού σας.
  • Η εύκολη πλοήγηση και το εύκολο μενού περιήγησης.
  • Τα Chatbots για βοήθεια στην επικοινωνία.
  • Ένας απλός φιλικός τόνος για το περιεχόμενό σας.

Για να κάνετε τις βέλτιστες επιλογές για αυτούς τους διαφορετικούς τομείς, θα πρέπει να μάθετε περισσότερα για το κοινό-στόχο σας.

Βελτιώστε την εμπειρία του χρήστη, συμβουλές ψηφιακού μάρκετινγκ

Υπάρχουν τέσσερις βασικές συμβουλές ψηφιακού μάρκετινγκ που πρέπει να θυμάστε για τη δημιουργία μιας καλής εμπειρίας χρήστη στις μέρες μας:

  • Να ενημερώνετε και να εμπνέετε το κοινό σας με το περιεχόμενό σας. Αυτό θα τους δώσει μια καλή εντύπωση για την εταιρεία σας και θα διευκολύνει την αλληλεπίδραση.
  • Να έχετε μια στρατηγική διαχείρισης πελατών για να σας βοηθήσει να συνδεθείτε καλύτερα με τους πελάτες. Θα σας βοηθήσει στη διαχείριση ερωτήσεων και παραπόνων. Θα συλλέξει επίσης τα σχόλια των πελατών και θα τους κάνει να νιώσουν σαν να ανήκουν στην κοινότητα της επιχείρησής σας.
  • Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι η αποτελεσματικότητα του βίντεο μάρκετινγκ . Συνεχίζει να αυξάνεται σε δημοτικότητα με την άνοδο του live. Οι δημοφιλείς πλατφόρμες έχουν ήδη αγκαλιάσει τη ζωντανή ροή. Σκεφτείτε το Facebook Live, το Instagram Stories και το Snapchat Stories για να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας.
  • Τέλος, βελτιστοποιείστε τον ιστότοπό σας για χρήση σε κινητά. Από τότε που η Google ξεκίνησε την πρώτη ευρετηρίαση για κινητά, όλοι οι ιστότοποι θα πρέπει να βελτιστοποιηθούν για διαφορετικές συσκευές, ειδικά για μικρότερες οθόνες. Η ύπαρξη ενός ιστότοπου φιλικού προς κινητά δεν είναι πλέον προαιρετικό. Είναι απαραίτητο για κάθε επιχείρηση. Επομένως, ακόμη και αν έχετε έναν τέλειο ιστότοπο για επιτραπέζιους υπολογιστές, θα πρέπει επίσης να αναπτύξετε τον ιστότοπό σας για κινητά, εάν δεν θέλετε να είστε αόρατοι στις μηχανές αναζήτησης.

Διαβάστε επίσης:7 δωρεάν συμβουλές SEO για όλους

Συμπέρασμα

Όπως μπορείτε να δείτε, ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσετε τον ανταγωνισμό σας είναι να χρησιμοποιήσετε σωστά τους δοκιμασμένους και αληθινούς τρόπους του ψηφιακού μάρκετινγκ. Οι ανταγωνιστές σας θα συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια λάθη, ενώ εσείς θα παρακάμπτετε τις νάρκες και θα αναπτύξετε την επιχείρησή σας με αυτές τις 8 συμβουλές ψηφιακού μάρκετινγκ.

Μοιράσου αυτό το άρθρο
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Σχετικά άρθρα

Απόκτησε το ΔΩΡΕΑΝ e-book για να πουλάς online

Σε αυτό το δωρεάν e-book θα βρεις:

Γιατί δεν πουλάει το shop μου; - Πώς να πουλάς Online