fbpx

DS Digital Services

marketing tips and laptop

Marketing Tips & Επιχειρήσεις

Αν έχεις επιχείρηση, τότε το μάρκετινγκ είναι το θεμέλιο. Δεν ξεκινάνε όλα από εσένα και φυσικά δεν τελειώνουν σε εσένα. Αν το πίστευες ως τώρα, κάνεις λάθος! Έχοντας αυτό ως αρχή σου, αν διαβάσεις προσεκτικά το πρακτικό άρθρο που σου έχουμε έτοιμο για σήμερα και εφαρμόσεις όλα όσα προτείνουμε, τότε θα δεις πώς είναι να επιτυγχάνεις τον στόχο σου! 

Το μάρκετινγκ είναι ο τρόπος να αναπτυχθείς και σε συνδυασμό με το branding μπορείς να πας ψηλά και μάλιστα με μηδενικό κόστος! Ναι, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μπορεί η επιχείρηση να είσαι εσύ και μόνο εσύ. Ο προΫπολογισμός σου μπορεί να είναι μικρός, ο χρόνος σου λίγος, αλλά και πάλι λύσεις υπάρχουν. Σου έχουμε ετοιμάσει 9+1 μοναδικά marketing tips που είναι ικανά να μετατρέψουν τους επισκέπτες σε πελάτες σου και φυσικά να αυξήσουν τις πωλήσεις. 

marketing tips

Marketing Tips – Τα…δωρεάν!

1. Mάθε το κοινό σου.

Ποιον στοχεύεις, ποιον θέλεις να κάνεις πελάτη σου, πού θέλεις να πουλήσεις; Όχι! Δεν είναι το ¨σε όλους¨ η απάντηση, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας επιχειρηματίας. Οι μεγάλες εταιρίες μπορεί να στοχεύουν σε όλους κι όλες, αλλά εσύ δεν είσαι ένα τεράστιο brand και για το λόγο αυτό θέλεις ένα συγκεκριμένο κοινό που είναι εύκολο να σε εμπιστευτεί, άρα να κάνεις σχετικά σίγουρες πωλήσεις. Προσπάθησε να σκιαγραφήσεις τις ανάγκες τους, τι αγοράζουν συνήθως, πότε το αγοράζουν, ποια προβλήματα έχουν ώστε να αγοράσουν αυτά τα προΪόντα που συνήθως καταναλώνουν, ποια είναι η προτεραιότητά τους, αγοράζουν πολλές φορές online; Όλα αυτά μπορείς να τα απαντήσεις καταγράφοντάς τα σε μια λίστα και μάλιστα για να προσωποποιήσεις καλύτερα το κοινό σου, μπορείς να δημιουργήσεις νοητά μια buyer περσόνα, ή αλλιώς έναν συγκεκριμένο αγοραστή, με όνομα! Αυτός θα είναι ο ιδανικός πελάτης σας. Αυτόν θα σκέφτεστε, όταν θα κάνετε κάθε ενέργεια. 

Διαβάστε περισσότερα: Business Coach: Τι είναι; – Τον χρειάζεσαι;

2. Βρες το ανταγωνιστικό σου πλεονέκτημα.

Αν δεν έχετε κάποιον ιδιαίτερο λόγο που βρίσκεσαι ως επιχείρηση στο διαδίκτυο, αν δεν σε ξεχωρίσει έστω κι ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που να σε διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό, το λεγόμενο πλεονέκτημά σου έναντι άλλων, τότε κακώς υπάρχεις! Σίγουρα έχεις κάτι που σε διαφοροποιεί, σε ξεχωρίζει και σε κάνει να υπερέχεις. Αυτό βάλε το σε ένα συναρπαστικό μήνυμα που να μιλά στον ιδανικό σου πελάτη και έτσι αμέσως έχεις ένα ισχυρό επιχείρημα για να πείσεις αυτόν που θέλεις, ώστε να πουλήσεις! 

3. Βάλε μοναδικούς στόχους.

Είναι πολύ σημαντικό κατά την ανάπτυξη στρατηγικής μάρκετινγκ της επιχείρησής σου να βάλεις μοναδικούς στόχους ώστε να έχεις απόδοση. Είναι πιθανόν να έχεις ένα σκοτεινό σημείο στη στρατηγική σου, ένα εμπόδιο, ίσως να μην ξέρεις ποια κατεύθυνση να ακολουθήσεις, σε ποιο social media θα είσαι, τι θα καλύπτεις. Είναι σημαντικό να ορίσεις έναν στόχο απόδοσης, να προσπαθήσεις να τον πετύχεις, να εστιάσεις σε αυτόν και να τον επιτύχεις. Να εντείνεις τις προσπάθειές σου, να πάρεις πρωτοβουλίες, να κάνει το κάτι παραπάνω. Έτσι θα κάνεις την υπέρβαση. 

Διαβάστε περισσότερα: 6 Ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον social media coach  πριν τον προσλάβεις

Marketing Tips με…χρέωση

4. Επιχειρήστε μια σύντομη επένδυση.

Αν βιάζεστε και θέλετε γρήγορα αποτελέσματα, προΫπολογισμού επιτρέποντος, μπορείτε κάλλιστα να δημιουργήσετε μια πληρωμένη διαφήμιση. Αξιοποιήστε τα στοιχεία που ίσως έχετε από την Google  και συνδυάστε τα στοιχεία αυτά με τον ιδανικό πελάτη. Έτσι, μπορείτε να στοχεύσετε εκεί που θέλετε και να έχετε ανάπτυξη. Σε άλλη περίπτωση μπορείτε να ασχοληθείτε με την προώθηση της επιχείρησής δίχως να ξοδέψετε ευρώ, αλλά θα πάρει χρόνο. Φυσικά μιλάμε για την στρατηγική SEO. 

5. Να κάνετε ρελάνς! 

Βρίσκοντας το τι λειτουργεί με την επιχείρησή σας και εφόσον έχετε δει συγκεκριμένα αποτελέσματα τότε αυξήστε τις προσπάθειές σας. Διπλασιάστε το μπάτζετ της διαφήμισης αν αντέχετε οικονομικά, ενεργήστε εις διπλούν αν βλέπετε το περιεχόμενο που παράγετε να έχει απήχηση, διπλασιάστε τις προσπάθειές σας σε κάθε επιτυχημένη ενέργεια. Έτσι, θα έχετε διπλάσιο και φυσικά γρηγορότερο αποτέλεσμα. 

6. Τιμήστε τους υπάρχοντες πελάτες σας. 

Γίνε Instagram Expert σε 30 ημέρες

Το να αποκτήσεις καινούργιους πελάτες κοστίζει σε χρόνο και χρήμα 5 φορές περισσότερο από το να οδηγήσεις τους υπάρχοντες πελάτες σου, δηλαδή αυτούς που ήδη αγόρασαν κάτι από εσένα να επαναλάβουν μια αγορά, ιδίως αν έμειναν ευχαριστημένοι. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να σταματάς τις ενέργειες μάρκετινγκ μόλις αγοράσουν. Φροντίστε να τους κρατήσετε ευχαριστημένους, να τους κάνεις φανατικούς αγοραστές. Επειδή έχουν ήδη αγοράσει μία φορά, σε εμπιστεύονται, τους αρέσεις. Εκμεταλλεύσου του! Ευχαρίστησέ τους, ακόμα κι αν δεν πραγματοποιήσουν καμία άλλη αγορά, το μάρκετινγκ από στόμα σε στόμα (Word of mouth) είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο. 

7. Αξιοποιήστε τα δωρεάν εργαλεία. 

Υπάρχουν διάφορα δωρεάν εργαλεία μάρκετινγκ που καλό είναι να είσαι σε θέση αν αξιοποιήσεις. Κάποια από αυτά σίγουρα ταιριάζουν στην επιχείρησή σου και μπορείς μέσω αυτών να εφαρμόσεις και να στηρίξεις την στρατηγική σου. Τα πιο γνωστά και διαδεδομένα είναι τα social media.

Marketing Tips για…επαγγελματίες!

8. Φτιάξε την ιστοσελίδα της επιχείρησής σου. 

Η ιστοσελίδα ίσως σου φανεί περίεργο ότι συμπεριλαμβάνεται στα marketing tips, αλλά είναι κορυφαία μέθοδος marketing! Δημιουργεί κύρος προς τους πελάτες σου, δείχνεις σοβαρό, επιχειρηματικό προφίλ, συν τοις άλλοις κατοχυρώνεις αυτομάτως την παρουσία σου, δεν μπορείς κανείς να στην στερήσει. Είναι το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, οι πελάτες σου μπορούν να σε βρουν 24/7, να έχουν ενημέρωση, υποστήριξη, να αγοράσουν, να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σου. Δεν είναι λογαριασμός να μπλοκαριστεί ούτε ένα κοινωνικό δίκτυο, που αν αλλάξει πολιτική σε θέτει εκτός. Η ιστοσελίδα είναι η ίδια η επιχείρηση. Δημιουργεί οργανική επισκεψιμότητα, φέρνει διαφημίσεις μακροπρόθεσμα, άρα έσοδα και παράλληλα προβάλλεσαι σε πολλά περισσότερα άτομα. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα να μετατρέψεις τους επισκέπτες σου σε δυνητικούς πελάτες!

marketing tips

9. Αξιοποίησε το blogging!

Κλασικός αλλά εξαιρετικός τρόπος σύνδεσης. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει το blog εντός της ιστοσελίδας που θα εμπεριέχει άρθρα και ενημερώσεις προβάλλοντας τι σε ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Μπορείς κάλλιστα να καθιερωθείς ως ηγέτης γνώμης (opinion leader) , αυθεντία στον τομέα σου, ή απλά πηγή έμπνευσης και έτσι ακόμα και οι αναποφάσιστοι επισκέπτες της ιστοσελίδας σου να πεισθούν και να μετατραπούν σε αγοραστές. 

Είτε δημοσιεύεις καθημερινά, είτε τακτικά, είτε μια φορά την εβδομάδα αρκεί για να “εκπαιδεύσεις” τους δυνητικούς σου πελάτες και να σε εμπιστευτούν. Σκοπός είναι να γράφεις με πειθώ και να διαλέγεις δυνατά μηνύματα. Στο τέλος μην ξεχάσεις να τους παροτρύνεις να κάνουν κάτι. Ιδανικά να εγγραφούν στο newsletter της επιχείρησης, ώστε να δημιουργήσεις μια καλή λίστα πελατών με βάση τα μέιλ τους. Έτσι, θα τους στέλνεις τακτικά υλικό κι ενημερώσεις, πληροφορίες χρήσιμες και σημαντικές ώστε να είναι εύκολο να αγοράσει κάποιος από εσένα. 

10. Γίνε social! 

Προφανώς, αφήνουμε στο τέλος των σημερινών marketing tips τα κοινωνικά δίκτυα. Το να λείπεις από αυτά είναι σαν να λείπεις από την κοινωνία, αφού πρόκειται για ένα ισχυρό δωρεάν εργαλείο, στο οποίο υπάρχουν όλοι οι δυνητικοί πελάτες σου. Αλληλεπιδράς με αυτούς, δημιουργείς σχέσεις, αναγνωρίζεσαι, χτίζεις ενεργή κοινότητα, ως αποτέλεσμα δημιουργείς οικειότητα, εμπιστοσύνη και κάνεις πιο εύκολα πωλήσεις. Αρκεί να δεις ποιο/α σου ταιριάζουν, πού βρίσκονται δηλαδή οι πελάτες σου και είναι πιθανόν να πουλήσεις έμμεσα, μακροπρόθεσμα, αλλά αποτελεσματικά. 

Είσαι έτοιμος/η! Ξεκίνησε από σήμερα να τα εφαρμόζεις όλα. Κι αν δεν ξέρεις πώς να το κάνεις, άφησε την επιχείρησή σου στα χέρια έμπειρων και καταξιωμένων ανθρώπων που θα σε πάνε ψηλά. Στην DS Academy έχουμε τους κατάλληλους γιατί αξίζεις το καλύτερο και δεν πρέπει να συβιβαστείς με το λίγο!

Μοιράσου αυτό το άρθρο
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Σχετικά άρθρα

Απόκτησε το ΔΩΡΕΑΝ e-book για να πουλάς online

Σε αυτό το δωρεάν e-book θα βρεις:

Πως να πουλάς Online