fbpx

DS Digital Services

Έχεις ανάγκη πραγματικά το Digital Marketing;

Εντάξει, ας μην κρυβόμαστε. Προφανώς, και έχεις ακούσει και γνωρίζεις το digital marketing αλλά πάμε στοίχημα ότι δεν γνωρίζεις επακριβώς τι είναι και πώς μπορεί να λειτουργήσει υπέρ σου αλλά ακόμα καλύτερα πόσο μπορεί να ευεργετήσει την επιχείρησή σου. Προφανώς κι εκκινώντας από τα βασικά πρέπει να εστιάσουμε στον όρο του. Είναι marketing! Τόσο απλά. Απλά δεν είναι το παραδοσιακό αλλά το ψηφιακό, νέες τεχνικές, νέα βήματα, νέα δεδομένα, νέος χώρος ανάπτυξης, νέα “θέλω” το κοινό σου. Για αυτό πρόσεχε! Γιατί σε καταλαβαίνουμε. Τόση πληροφορία, κάπου χάνεσαι! Μείνε μέχρι τέλους στο άρθρο για να γίνεις expert!

Start-up success mentoring course - Το σωστό ξεκίνημα επιχείρησης στο digital marketing.

Παγίδες στο Digital Marketing για να μην πέσετε μέσα! 

Μία πρώτη παγίδα στην οποία δεν πρέπει να πέσετε είναι να θεωρήσετε δεδομένο ότι γνωρίζετε τι είναι το digital marketing. Μην υποτιμήσετε τη διαδικασία, χρειάζεται να ξέρετε τι να κάνετε. Για παράδειγμα παλιά θα μπορούσατε να παίξετε διαφήμιση στην τηλεόραση, μα ο κόσμος πλέον όλο και λιγότερο τηλεόραση και η διαφήμιση κοστίζει. Τα ίδια δεδομένα ισχύουν και στο ραδιόφωνο. Νέοι όροι, νέα έργα και ημέρες. Παλιά μοίραζαν φυλλάδια, τώρα δημιουργούν posts. Και ποιος θα σας τα μάθει καλύτερα; Ακριβώς! Εμείς! Κι η επιτυχία θα είναι δική σου! 

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ MARKETING ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!

Digital Marketing με απλά λόγια κι έργα

Απλά marketing. Αυτό είναι το digital marketing. Διαφέρει από το παραδοσιακό marketing, επειδή ακολουθεί νέες τεχνικές και προσεγγίσεις και άλλες στοχεύσεις ανάλογα στο κοινό. Δεν στοχεύουμε τους πάντες, αλλά αυτούς που μπορούμε να τους κάνουμε πελάτες μας. Κι εδώ έρχεται η ουσία που θα σου δώσουμε σήμερα. Τι σημαίνει επιτυχημένο marketing; Να λύνεις ένα πρόβλημα του κοινού σου. Να απαντάς σε ένα ερώτημα. Να συνδεθείς με τον πελάτη σου. Να δεις τις ανάγκες του, να τον προσεγγίσεις, να αρχίσεις σιγά σιγά να χτίζεις κοινότητα κι έτσι θα είναι πιο εύκολο να σε εμπιστευτούν. Πόσες ευκαιρίες έχετε, αλήθειας στις μέρες μας να το κάνετε αυτό πράξη; Έχουμε το email, τα social media, την Google, τα podcasts. Όλα αυτά είναι αντίστοιχα email marketing, social media marketing, digital marketing. Η αγορά, το κοινό σας, οι μελλοντικοί πελάτες σας είναι εκεί. Κι εκεί πρέπει να πάτε. Δεν είναι μόδα, είναι αναγκαία στρατηγική, αν θέλετε αναγνωρισιμότητα, πωλήσεις και έσοδα. 

digital marketing

Πρακτική εφαρμογή 

Ας πούμε ότι πουλάς γυναικεία παπούτσια και συγκεκριμένα πλατφόρμες σε διάφορα χρώματα και ύψη. Οι γυναίκες που θα θελήσουν να αγοράσουν πλατφόρμες θα κάνουν μια απλή αναζήτηση στην μηχανή αναζήτησης με αυτήν την φράση – κλειδί ή με τι θα τις συνδύαζαν για παράδειγμα. Εφόσον υπάρχει το shop θα μπορούσες να στοχεύσεις με διαφήμιση στην Google το κοινό αυτό: Π.χ. γυναίκες 25-34, γυναικείες πλατφόρμες κ.λπ. Παράλληλα, θα μπορούσες να γράψεις ένα blog άρθρο και να το διοχετεύσεις μέσω email με έναν έξυπνο τίτλο και συνδέσμους προς τα προϊόντα, ώστε όταν το ανοίξουν οι χρήστες να ενημερωθούν γιατί έχουν ανάγκη το προϊόν, τι προσφέρει και αμέσως να κατευθυνθούν στο σάιτ της επιχείρησης και στο eshop για να δουν το προϊόν. Επίσης, δε θα μπορούσες να τους ενημερώσεις για το τι προσφέρει το προϊόν μέσω posts, videos και κάθε άλλον τρόπο στα κοινωνικά δίκτυα;; Ένας τρίτος τρόπος marketing, το social media marketing. Παράλληλα, εφόσον έχεις κριτικές για το προϊόν, μπορείς κάλλιστα να τις δημοσιεύσεις και να τις εκμεταλλευτείς.Ό,τι καλύτερο για δωρεάν διαφήμιση από τους ίδιους τους πελάτες σου. Κατάλαβες την ολιστική προσέγγιση που είναι καλό να έχεις; 

instagram marketing

Digital Marketing vs Παραδοσιακό Marketing 

Το παραδοσιακό marketing ήταν πιο χρονοβόρο, πιο ακριβό, πιο κουραστικό και τόσο ανοικτό σε αποτελέσματα λόγω της απουσίας στόχευσης στο ιδανικό κοινό που ουσιαστικά έριχνες δίχτυα για να πιάσεις με ρίσκο ό,τι ήθελες κι αν θα έπιανες. Στην ουσία μη μετρήσιμα αποτελέσματα και αρκετός χρόνος ως δαπάνη. Τι παρέχει το digital marketing; Πλεονεκτήματα, αναγνωρισιμότητα, πωλήσεις. Αλλά αν γίνουν όλα όπως πρέπει. Τα πλεονεκτήματά του είναι: 

  • Μετρήσιμα αποτελέσματα
  • Ταχύτητα 
  • Στόχευση ιδανικού κοινού 
  • Φθηνότερο
  • Καλύτερο αποτέλεσμα 

 

Μετρήσιμα αποτελέσματα

Πλέον, είμαστε σε μια εποχή που έχουμε στατιστικά στοιχεία για κάθε ενέργειά μας και φυσικά analytics για κάθε διαφήμιση. Άρα, είτε έχουμε δημοσιεύσει ένα post είτε έχουμε “τρέξει” μια διαφήμιση μπορούμε μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να δούμε κάποια πρώτα αποτελέσματα. Έτσι, συγκρίνουμε κόστος κι απόδοση ενέργειας, βλέπουμε το πόσο δαπανούμε για να φέρουμε πελάτες, έπειτα μπορούμε να παρέμβουμε και να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες. Το ίδιο και στα videos. Μπορούμε να τσεκάρουμε διάρκεια, προβολές κ.λπ. 

Ταχύτητα

Παλιά θα έπρεπε να περιμένουμε να μοιραστούν όλα τα φυλλάδια της επιχείρησηής μας, να δούμε ποιοι θα σηκώσουν τα τηλέφωνα και θα ήθελαν να επενδύσουν και θα μεσολαβούσαν μέρες, εβδομάδες. Αυτό με μια δημιουργία ενός post, μια διαφήμισης παύει να υπάρχει. Δημοσιεύουμε κάτι, οι χρήστες αλληλεπιδρούν, σχολιάζουν, αμέσως γίνεται γνωστό. Αρκεί να τους ενδιαφέρει, να λύνει ένα πρόβλημα. 

Στόχευση ιδανικού κοινού

Ιδανικό κοινό = buyer persona, δηλαδή ο πελάτης που ενδιαφέρεται για ό,τι προσφέρουμε, έχει ένα πρόβλημα του το λύνουμε και θα αγοράσει από εμάς με απλά λόγια. Πλέον, έχουμε τη δυνατότητα στόχευσης τέτοιων ανθρώπων είτε μέσω διαφήμισης (επί πληρωμή) είτε μέσω καθημερινού δωρεάν περιεχομένου στα κανάλια δικτύωσής μας. Για παράδειγμα στοχεύουμε γυναίκες 18-25 ετών που θέλουν γυναικεία αθλητικά παπούτσια σε έντονα χρώματα, από τη στιγμή που -υποθετικά- αυτό θα πουλάμε. 

Φθηνότερο 

Προφανώς και είναι πολύ φθηνή τακτική σε σχέση με τηλεοπτική, ραδιοφωνική διαφήμιση, συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες, τύπωμα φυλλαδίων και διανομή τους και πόσες άλλες απαρχαιωμένες μεθόδους είχε το παραδοσιακό marketing. 

Κατάργηση γεωγραφικών περιορισμών

Πόσο υπέροχο είναι ότι μπορούμε να απευθυνθούμε σε όλη την Ελλάδα, αν το επιθυμούμε, έτσι δεν είναι; Σε κάθε γωνιά της με ένα απλό κλικ. Κι όλα αυτά από ένα κινητό, έναν υπολογιστή. Δικτύωση και χτίσιμο κοινότητα με μια κίνηση. 

Το στοίχημα με το digital marketing 

Το μεγάλο στοίχημα στο digital marketing είναι η μετατροπή του αναγνώστη/επισκέπτη της επιχείρησης σε πελάτη. Όμως, πριν γίνει αυτό ο πιο έξυπνος και καλύτερος τρόπος είναι να συνδεθείς με αυτούς. Πώς; Χτίζοντας μια κοινότητα. Μια κοινότητα ανθρώπων συσφίγγει τις σχέσεις σου μαζί τους, γίνεστε ένα, αλληλεπιδράτε, γνωρίζεστε, καταλαβαίνεις τις ανάγκες τους και έτσι διαμορφώνεις καλύτερη κι αποτελεσματικότερη στρατηγική. Τι θέλουν; Πώς το θέλουν; Γιατί τι θέλουν; Μην το ξεχνάς! Είσαι εκεί για αυτούς, όχι για τη δική σου ματαιοδοξία. Κάνε video αν θέλουν, γράψτε κείμενο αν θέλουν, προσαρμόστε το περιεχόμενό σας ανάλογα. Η θεματολογία σας, η συχνότητα που θα προβάλλεστε όλα καθορίζονται από τους δυνητικούς πελάτες. Έτσι κερδίζετε το πολυτιμότερο πράγμα, την εμπιστοσύνη τους!  Κι εφόσον σας εμπιστευτούν, το σίγουρο είναι ότι θα σας συμπαθήσουν, άρα θα αγοράσουν από εσάς πιο εύκολα και εφόσον μείνουν ευχαριστημένοι, θα τους έχετε σε σταθερή συχνότητα. 

Το digital marketing είναι…

συνεπώς ένα σύνολο πολλαπλών ενεργειών που ενέχει στρατηγική που φέρνει αποτελέσματα. Γλιτώνεις χρόνο, κόπο, ιδρώτα, χρήμα, πόνο και ταχύτητα. Νέα δεδομένα, νέες ενέργειες. Το απρόσωπο κι αναποτελεσματικό παραδοσιακό marketing έχει “πεθάνει” κι αν κάνεις τα ίδια πράγματα, όπως παλιά, μην περιμένεις ίδια αποτελέσματα. Βάλε προτεραιότητα τον πελάτη, τον χρήστη έστω, της επιχείρησής σου. Αυτός θα σου ορίσει τις ανάγκες του και εσύ θα τις μετατρέψεις σε λύσεις. Εφόσον δει ότι είναι προτεραιότητα, θα νιώσει μοναδικός και πιο εύκολα θα σε εμπιστευτεί, άρα και θα αγοράσει από εσένα. 

 

Θέλεις να πετύχεις κι εσύ;; Να μην πετάς χρήματα και να μην απελπίζεσαι, γιατί είναι καλύτεροι οι άλλοι; Κλείσε ραντεβού μαζί μας και η επιτυχία θα είναι δική σου. Το εγγυόμαστε!

 

Μοιράσου αυτό το άρθρο
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Σχετικά άρθρα

Απόκτησε το ΔΩΡΕΑΝ e-book για να πουλάς online

Σε αυτό το δωρεάν e-book θα βρεις:

Πως να πουλάς Online