fbpx

Στατιστικά Instagram: Ο απόλυτος οδηγός για επιχειρήσεις

Στατιστικά Ινσταγκραμ Απόλυτος οδηγός

Όποιος κι αν είναι ο στόχος σας στο Instagram – είτε να αυξήσετε τους οπαδούς σας, να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στο website σας ή να αυξήσετε τις πωλήσεις δεν πρέπει μόνο να παρακολουθείτε τα στατιστικά Instagram. Πρέπει επίσης να τα κατανοήσετε πραγματικά. Η γνώση του τρόπου ανάλυσης αυτών των δεδομένων θα σας βοηθήσει να προσεγγίσετε καλύτερα το κοινό-στόχο σας. Θα σας βοηθήσει να δημοσιεύσετε πιο ελκυστικό περιεχόμενο και να αναπτύξετε μια πιο αποτελεσματική στρατηγική. Θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας.

Εάν δεν βλέπετε τους αριθμούς σε τακτική βάση, ενδέχεται να χάσετε βασικές πληροφορίες και ευκαιρίες. Για παράδειγμα, μπορεί να δημοσιεύετε πολύ συχνά ή όχι αρκετά συχνά. Να έχετε κάνει στόχευση λανθασμένου κοινού. Ή ακόμη να παραβλέπετε σχόλια ή αναφορές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μελλοντικές συνεργασίες με άλλες επιχειρήσεις.

Αυτός ο περιεκτικός οδηγός θα εξηγήσει γιατί τα στατιστικά Instagram έχουν σημασία. Θα σας καθοδηγήσει σε διάφορες μετρήσεις, ώστε να μπορείτε να αναπτύξετε και να εφαρμόσετε μια επιτυχημένη στρατηγική στο Instagram.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα στατιστικά Instagram;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί μια επιχείρηση να χρησιμοποιήσει το Instagram. Μέσω βελτιώσεων και νέων λειτουργιών, το Instagram έχει καταστήσει σαφές ότι ο κύριος στόχος του είναι να συνδέσει τις επιχειρήσεις με τους καταναλωτές. Ενώ αρχικά δημιουργήθηκε για έμπνευση, πλέον εστιάζει στην τελειοποίηση της εμπειρίας ηλεκτρονικού εμπορίου. Ουσιαστικά, το Instagram γίνεται μια διαδικτυακή έκδοση ενός εμπορικού κέντρου. Λαμβάνοντας υπόψη τις νέες σχετικά αλλαγές του Instagram όπως η κατάργηση των “μου αρέσει”, οι επιχειρήσεις πρέπει να αναπτύξουν νέες στρατηγικές για τη μέτρηση της απόδοσης περιεχομένου.

Οι πρόσφατες ενημερώσεις του Instagram έχουν συμπεριλάβει πολλές νέες μετρήσεις και στατιστικά που πρέπει να λάβουν υπόψη οι επιχειρήσεις. Ακόμα κι αν ο στόχος σας για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι οι πωλήσεις, τα αναλυτικά στοιχεία που εστιάζονται στο εμπόριο είναι σημαντικά. Θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τρία σημαντικά πράγματα:

 • Κοινό: Ποιος ασχολείται με το περιεχόμενό σας;
 • Περιεχόμενο: Ποιο περιεχόμενο προσελκύει;
 • Προϊόντα: Ποια προϊόντα σε αυτό το περιεχόμενο έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση;

Όταν τα εξετάζετε συνολικά – ποιος βλέπει τις αναρτήσεις σας, πώς αποδίδει το περιεχόμενό σας – θα είστε σε θέση να διαχειριστείτε τη ροή σας με έναν πιο έξυπνο τρόπο και να βελτιώσετε τη συνολική στρατηγική περιεχομένου σας.

Για παράδειγμα, εάν διαθέτετε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου. Μπορεί να σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα ποιες αναρτήσεις προϊόντων ή Ιστορίες έχουν τη μεγαλύτερη απόδοση. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η χρήση των ιστοριών Instagram ενός influencer οδηγεί σε περισσότερες επισκέψεις στον ιστότοπό σας. Να σας οδηγήσει σε επέκταση της σύμβασής σας με αυτόν τον influencer.

Ο σύνδεσμος στο βιογραφικό σας οδηγεί κυκλοφορία; Ποιοι σύνδεσμοι στις Ιστορίες σας λειτουργούν; Ποια όχι; Ποια συγκεκριμένα προϊόντα αυξάνουν τα έσοδα; Εάν ένα συγκεκριμένο προϊόν τα πηγαίνει καλά, επωφεληθείτε από αυτό προωθώντας το. Ουσιαστικά, χρησιμοποιήστε τα στατιστικά Instagram για να δείτε την απόδοση του περιεχομένου σας. Στη συνέχεια, ακολουθήστε αυτά τα στοιχεία για να καθορίσετε την στρατηγική για την επόμενη εβδομάδα.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στα στατιστικά Instagram (Insights);

Τα στατιστικά Instagram, τα οποία είναι γνωστά ως Instagram Insights, είναι διαθέσιμα μόνο για επιχειρηματικά προφίλ και λογαριασμούς δημιουργών. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αναλυτικά στοιχεία από το προφίλ του λογαριασμού σας κάνοντας κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Στη συνέχεια, επιλέγοντας «Στατιστικά”, όπως φαίνεται παρακάτω:

Πρόσβαση στα στατιστικά Instagram

Εάν δεν διαθέτετε ακόμη επιχειρηματικό προφίλ, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να κάνετε την αλλαγή. Εάν πραγματοποιήσατε πρόσφατα μετάβαση σε προφίλ επιχείρησης, ενδέχεται να μην έχετε ακόμη διαθέσιμα δεδομένα στο Instagram Insights. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι το Instagram μπορεί να σας παρέχει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με αναρτήσεις και ιστορίες που δημοσιεύσατε μετά τη μετάβαση σε ένα επιχειρηματικό προφίλ.

Τώρα που έχετε αποκτήσει πρόσβαση στα στατιστικά Instagram, μπορείτε να προβάλετε δεδομένα αναλυτικών στοιχείων μόνο για την προηγούμενη εβδομάδα. Επομένως είναι σημαντικό να προβάλλετε και να αξιολογείτε τακτικά αυτά τα δεδομένα για να δείτε την απόδοση του περιεχομένου σας. Υπάρχουν πολλές πολύτιμες πληροφορίες που μπορείτε να συλλέξετε, τις οποίες θα διερευνήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω.

Μετρήσεις που μπορείτε να προβάλετε στα στατιστικά Instagram

Όταν αποκτάτε πρόσβαση στα αναλυτικά στοιχεία, θα δείτε τρεις καρτέλες. Περιεχόμενο, δραστηριότητα και κοινό. – Μέσα σε αυτές, μπορείτε να εμβαθύνετε σε συγκεκριμένους τύπους δεδομένων.

Καρτέλα Περιεχόμενο

Η πρώτη καρτέλα που εμφανίζεται είναι το περιεχόμενό σας από την εβδομάδα. Εδώ, θα δείτε τον αριθμό των αναρτήσεων που κάνατε αυτή την εβδομάδα. Οι αναρτήσεις δεν εμφανίζονται με χρονολογική σειρά. Εμφανίζονται με βάση τον αριθμό των φορών που προβλήθηκαν, επιτρέποντάς σας να δείτε εύκολα ποιο περιεχόμενο είχε τη μεγαλύτερη προσέγγιση.

Καρτέλα περιεχόμενο στο Instagram

Εάν κάνετε κλικ στο “Προβολή όλων” των αναρτήσεων, το Instagram Insights θα σας παράσχει περισσότερα ιστορικά δεδομένα, εμφανίζοντας όλες τις αναρτήσεις σας κατά το περασμένο έτος, με σειρά σχετική με την αφοσίωση των αναρτήσεων, όπως φαίνεται παρακάτω.

Στατιστικά Instagram ετήσια

Η αφοσίωση είναι οποιαδήποτε αλληλεπίδραση χρήστη με μια ανάρτηση, συμπεριλαμβανομένων των “μου αρέσει” και των σχολίων.

Γιατί μας ενδιαφέρουν τα στατιστικά του περιεχομένου;

Η δέσμευση του κοινού με τις αναρτήσεις σας είναι σημαντική. Πρέπει να δοθεί προσοχή, καθώς αποκαλύπτει τι είδους περιεχόμενο προσελκύει την προσοχή του κοινού σας. Σας επιτρέπει να τροποποιήσετε τη στρατηγική περιεχομένου σας.
Για παράδειγμα, εάν παρατηρήσετε ότι οι φωτογραφίες που έχουν ένα συγκεκριμένο στυλ ή χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο φίλτρο έχουν εξαιρετική απόδοση, μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτήν την τακτική πιο συχνά στο μέλλον.
Η αφοσίωση είναι ιδιαίτερα σημαντική αν χρησιμοποιείτε το Instagram για ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι χρήστες που αλληλεπιδρούν με την επωνυμία σας είναι πιο πιθανό να πραγματοποιήσουν μετατροπές (αγορές).

Αυτά είναι τα άτομα που είναι πιο πιθανό να επισκεφθούν τον ιστότοπό σας και να πραγματοποιήσουν αγορές, επομένως είναι σημαντικό να εξετάσετε αυτές τις μετρήσεις στο πλαίσιο της ευρύτερης εικόνας.

Για παράδειγμα, αν έχετε μια ανάρτηση που έχει μεγάλη αφοσίωση, είναι σαφές ότι αντηχεί με κάποιον τρόπο. Αλλά πώς καταγράφεται αυτή η αφοσίωση για τη σύνδεση του καταναλωτή με αγορές; Με άλλα λόγια, υπάρχει πραγματική αφοσίωση με τα προϊόντα σας ή τελειώνει εκεί η αφοσίωση στο Instagram;

Καρτέλα Δραστηριότητα

Όταν κάνετε κλικ στην καρτέλα Δραστηριότητα στα στατιστικά Instagram, μπορείτε να προβάλετε δεδομένα σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις και την ανακάλυψη του λογαριασμού σας.

Καρτέλα δραστηριότητα

Οι αλληλεπιδράσεις είναι οι ενέργειες που γίνονται στον λογαριασμό σας εντός μιας συγκεκριμένης εβδομάδας και περιλαμβάνουν τα εξής:

 • Επισκέψεις προφίλ: Αριθμός προβολών προφίλ για την εβδομάδα
 • Κλικ ιστότοπου: Πόσες φορές οι χρήστες έκαναν κλικ στο σύνδεσμο στη σελίδα του προφίλ σας
 • E-mail: Πόσες φορές οι χρήστες έκαναν κλικ στο κουμπί “e-mail” στη σελίδα του προφίλ σας

Γιατί μας ενδιαφέρουν τα στατιστικά της δραστηριότητας;

Αυτά τα δεδομένα σάς παρέχουν μια καλή επισκόπηση του τρόπου με τον οποίο το κοινό σας αλληλεπιδρά μαζί σας στο Instagram κάθε εβδομάδα. Για παράδειγμα, εάν διαπιστώσετε ότι οι επισκέψεις προφίλ και τα κλικ στην σελίδα σας αυξάνονται κάθε εβδομάδα, είναι σαφές ότι το κοινό σας είναι ενεργό και αφοσιωμένο στην επιχείρησή σας.

Ωστόσο, εάν αυτοί οι αριθμοί παραμένουν χαμηλοί ή μειώνονται, θα πρέπει να προσαρμόσετε τη στρατηγική σας και να βρείτε νέους τρόπους για να ενθαρρύνετε το κοινό σας. Έτσι ώστε να ενδιαφερθεί για αυτό που κάνετε ή για να μάθει περισσότερα για την επιχείρησή σας.

Στατιστικά για την Απήχηση στο Instagram

Κάντε κύλιση προς τα κάτω σε προηγούμενες αλληλεπιδράσεις για να εμφανίσετε πληροφορίες σχετικά με την «Ανακάλυψη» ή τους λογαριασμούς Instagram στους οποίους έφτασε η δημοσίευση σας εντός της καθορισμένης χρονικής περιόδου.

Η ενότητα Ανακάλυψη των αναλυτικών στοιχείων σας παρέχει τα ακόλουθα:

 • Απήχηση: Σε πόσους λογαριασμούς Instagram έφτασαν οι αναρτήσεις σας.
 • Εμφανίσεις: Ο αριθμός των φορών που προβλήθηκαν οι αναρτήσεις σας.

Γιατί έχει σημασία η ανακάλυψη;

Αυτοί οι αριθμοί παρέχουν μια καλή επισκόπηση της απόδοσης του περιεχομένου σας από εβδομάδα σε εβδομάδα, όσον αφορά τον αριθμό των ατόμων που προσεγγίζει και πόσες προβολές λαμβάνει.

Για παράδειγμα, στο στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να δείτε ότι η προσέγγιση χρηστών μειώθηκε από την προηγούμενη εβδομάδα κατά 82 και ότι οι εμφανίσεις αυξήθηκαν κατά +950. Αυτό δείχνει ότι οι αναρτήσεις Instagram της τρέχουσας εβδομάδας έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε λιγότερο κόσμο από τις αναρτήσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα δεδομένα για να προσπαθήσετε να προσδιορίσετε τι μπορεί να έχει προκαλέσει την αλλαγή στις εμφανίσεις από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Ίσως λανσάρατε ένα νέο προϊόν για το οποίο το κοινό σας ήταν ενθουσιασμένο ή ίσως φιλοξενήσατε ένα διαγωνισμό που προσέλκυσε τους χρήστες προκειμένου να κερδίσουν. Ο προσδιορισμός του τι λειτουργεί και τι όχι για το κοινό σας θα σας επιτρέψει να βελτιώσετε τη μελλοντική στρατηγική.

Καρτέλα Κοινό

Η καρτέλα στα δεξιά της “Δραστηριότητας” παρέχει πληροφορίες σχετικά με το κοινό του λογαριασμού σας. Περιλαμβάνει τις ακόλουθες πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες που ακολουθούν τον λογαριασμό σας:

 • Κορυφαίες τοποθεσίες των οπαδών σας ανά πόλη και χώρα
 • Ηλικιακό εύρος των οπαδών σας
 • Φύλο των οπαδών σας
 • Πότε οι οπαδοί σας βρίσκονται στο Instagram ανά ώρα και ανά ημέρα της εβδομάδας
Στατιστικά Instagram για το κοινό

Γιατί έχουν σημασία τα στατιστικά για το κοινό;

Αυτά τα δεδομένα σας ενημερώνουν εάν προσεγγίζετε το σωστό κοινό-στόχο σας. Η ίσως εάν υπάρχει κοινό για το περιεχόμενο ή το προϊόν σας που δεν έχετε κερδίσει. Μόλις καταλάβετε περισσότερα για το συνολικό κοινό σας, μπορείτε να δείτε μεμονωμένες αναρτήσεις για να δείτε πώς το περιεχόμενό σας αντηχεί στο κοινό σας.

Κατανόηση των δεδομένων

Για την ερμηνεία των δεδομένων από το Instagram Insights , είναι σημαντικό να έχετε στο μυαλό τους στόχους της επιχείρησης και του λογαριασμού σας. Έτσι θα μπορέσετε να προσδιορίσετε εάν το περιεχόμενό σας τους επιτυγχάνει:

 • Δημιουργία αναγνωρισιμότητας της επιχείρησης. Αν ο στόχος σας με το Instagram είναι να βελτιώσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε μετρήσεις όπως ο αριθμός των ακολούθων, οι εμφανίσεις και η προσέγγιση χρηστών. Επίσης σημαντικός είναι και ο αριθμός των “μου αρέσει” και των σχολίων που λαμβάνουν οι αναρτήσεις σας.
 • Αύξηση κυκλοφορίας. Εάν προσπαθείτε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας και έχετε υψηλή αφοσίωση αλλά δεν κάνουν κλικ στο προφίλ, ίσως πρέπει να σκεφτείτε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αναρτήσεις σας για να προσελκύσετε τους ακόλουθους να επισκεφτούν το προφίλ σας και να κάνουν κλικ.

Παρόλο που υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο Instagram Insights, λάβετε υπόψη ότι περιορίζεστε στα δεδομένα της προηγούμενης εβδομάδας, οπότε, παρόλο που βλέπετε ένα μέρος του παζλ, δεν είναι ολόκληρη η εικόνα.

Pro Tip: Για μια πιο περιεκτική και φιλική προς το χρήστη ματιά στα δεδομένα σας Instagram, ρίξτε μια ματιά σε αυτά που προσφέρει ο πίνακας ελέγχου του Databox. To Databox είναι μπορεί να σας δώσει μια εικόνα των στατιστικών Instagram σε μηνιαία βάση. Δοκιμάστε το!

Στατιστικά στο Databox

Στατιστικά Instagram: Ερωτήματα που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν

 • Ο αριθμός των οπαδών σας αυξάνεται, συρρικνώνεται ή παραμένει στάσιμος; Ενώ κάποια διακύμανση των αριθμών είναι φυσιολογική, αν δείτε μια ξαφνική αύξηση των οπαδών, αξίζει να προσδιορίσετε τι οδήγησε σε αυτό. Για παράδειγμα, σας επηρέασε ένας σημαντικός χρήστης σε μια ανάρτηση; Ή, εάν ο αριθμός των ακόλουθων σας μειώνεται, ρίξτε μια ματιά σε αυτό που θα μπορούσε να προκαλέσει την απώλεια ενδιαφέροντος. Έχει αλλάξει ο τύπος περιεχομένου που δημοσιεύετε;
 • Ποιοι τύποι αναρτήσεων λαμβάνουν τις περισσότερες εμφανίσεις ή έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση; Οι δημοσιεύσεις σας σχετικά με προϊόντα λαμβάνουν μεγάλη προσοχή ή οι δημοσιεύσεις από influencers έχουν καλύτερη απόδοση; Οι χρήστες αλληλεπιδρούν με το επώνυμο περιεχόμενό σας ή άλλες δημοσιεύσεις έχουν καλύτερη απόδοση; Εάν συμβαίνει το τελευταίο, πώς μπορείτε να βελτιστοποιήσετε το επώνυμο περιεχόμενο για αφοσίωση;
 • Φτάνετε στο κοινό-στόχο σας; Κοιτάξτε τα δεδομένα του κοινού σας για να προσδιορίσετε εάν προσεγγίζετε τα δημογραφικά στοιχεία που στοχεύετε. Εάν όχι, πώς μπορείτε να τους προσεγγίσετε καλύτερα; Ή ποιο κοινό προσεγγίζετε με το περιεχόμενό σας, πώς αλληλεπιδρούν με αυτό και τι σημαίνει αυτό για την επιχείρησή σας;
 • Πόσο συχνά πρέπει να δημοσιεύετε; Πειραματιστείτε με μία ανάρτηση την ημέρα και, στη συνέχεια, δοκιμάστε να δημοσιεύσετε περισσότερα. Συγκρίνετε τα ποσοστά αφοσίωσης που λαμβάνετε σε διαφορετικές συχνότητες δημοσίευσης, επειδή διαφορετικά είδη κοινού θα έχουν διαφορετική όρεξη για περιεχόμενο. Συμβουλή: Αποφύγετε τις υπερβολές

Μεμονωμένα αναλυτικά στοιχεία για αναρτήσεις στο Instagram

Εάν θέλετε να ρίξετε μια ματιά στην απόδοση μιας συγκεκριμένης ανάρτησης, μπορείτε εύκολα να το κάνετε επιλέγοντας την ανάρτηση και κάνοντας κλικ στην επιλογή “Προβολή στατιστικών”.

Απόδοση μεμονωμένης ανάρτησης

Εδώ, εκτός από το να βλέπετε πόσα “μου αρέσει”, σχόλια, και αποθηκεύσεις έχει μια ανάρτηση, έχετε τη δυνατότητα να εμβαθύνετε ακόμη περισσότερο στην απόδοση. Όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης οι πληροφορίες κάτω από την επικεφαλίδα αλληλεπιδράσεων θα σας δείξουν πόσες ενέργειες πραγματοποιήθηκαν από την ανάρτησή σας, συμπεριλαμβανομένων επισκέψεων προφίλ και κλικ στον ιστότοπό σας.

Αλληλεπιδράσεις σε ανάρτηση

Κάτω από αυτό, θα δείτε τις Εμφανίσεις. Εδώ, θα δείτε σε πόσους μοναδικούς λογαριασμούς Instagram έχετε φτάσει, πόσοι χρήστες σας ακολούθησαν από αυτήν την ανάρτηση και πως η ανάρτηση συγκέντρωσε εμφανίσεις, όπως φαίνεται παρακάτω.

Εμφανίσεις και απήχηση δημοσίευσης

Κατανόηση των δεδομένων

Εξετάζοντας πώς τα πάει μια συγκεκριμένη ανάρτηση μπορεί να ανακαλύψετε πολλές πληροφορίες:

 • Εάν ορισμένοι τύποι αναρτήσεων, όπως φωτογραφίες προϊόντων, φωτογραφίες τρόπου ζωής ή γραφικά λαμβάνουν περισσότερη αφοσίωση, θα πρέπει να δημοσιεύσετε περισσότερες από αυτές και να δείτε εάν μπορείτε να αναδημιουργήσετε αυτήν την επιτυχία.
 • Εάν το Instagram σας έχει ενεργοποιημένες τις αγορές, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι κοντινές φωτογραφίες των προϊόντων σας λαμβάνουν περισσότερα κλικ από τις εικόνες που περιέχουν πολλά διαφορετικά προϊόντα.

Τι πρέπει να εξετάσετε

 • Ποιες δημοσιεύσεις δημιουργούν τις περισσότερες αλληλεπιδράσεις;
 • Ποιες από αυτές συγκεντρώνουν τις περισσότερες επισκέψεις προφίλ, κλικ στην σελίδα ή email;
 • Ποια άτομα προσεγγίζουν περισσότερο και ποιες προσελκύουν νέους οπαδούς;
 • Πώς βρίσκουν οι χρήστες τις αναρτήσεις σας; Έρχονται στο προφίλ σας και βλέπουν περιεχόμενο από εκεί; Ή ανακαλύπτουν το περιεχόμενό σας μέσω hashtag;

Αναλυτικά στοιχεία ιστοριών Instagram

Οι Ιστορίες Instagram είναι μια λειτουργία τύπου Snapchat που επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν βίντεο και φωτογραφίες που εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσετε το κοινό σας. Αυξάνουν την έκθεση του περιεχομένου σας, επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αλληλεπιδρούν με τους χρήστες με προσωπικό τρόπο. Σας βοηθούν να διατηρήσετε την ορατότητα στις ροές των ακολούθων σας και σας επιτρέπουν να ελέγξετε τις τακτικές μάρκετινγκ σε πραγματικό χρόνο . Οι ιστορίες είναι εξαιρετικά δημοφιλείς: 500 εκατομμύρια χρήστες Instagram χρησιμοποιούν τη δυνατότητα κάθε μέρα και το ένα τρίτο των ιστοριών με τις περισσότερες προβολές δημιουργούνται από επιχειρήσεις.

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δείτε την απόδοση των Ιστοριών σας. Ανάλογα με το αν θέλετε να προβάλετε δεδομένα σχετικά με τις τρέχουσες Ιστορίες ή εάν θέλετε να δείτε δεδομένα για τις Ιστορίες μετά την περίοδο 24 ωρών. Για να δείτε πληροφορίες σχετικά με τις Ιστορίες, απλώς πάτε στο Instagram Insights με τον ίδιο τρόπο που κάνατε νωρίτερα. Μεταβείτε στο προφίλ του λογαριασμού σας, κάνοντας κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και επιλέξτε “Στατιστικά”.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα “Περιεχόμενο” και στις «Ιστορίες”. Εδώ, μπορείτε να δείτε τον αριθμό των εμφανίσεων που έλαβαν οι ιστορίες σας τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Για να δείτε την απόδοση μιας μεμονωμένης ιστορίας, απλώς επιλέξτε την και μετά σύρετε προς τα πάνω για να αποκαλύψετε τα δεδομένα.

Στατιστικά Instagram για τις Ιστορίες

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με μια ενεργή ιστορία, απλώς αγγίξτε την ιστορία που σας ενδιαφέρει και σύρετε προς τα πάνω ή πατήστε “To είδαν” στην κάτω αριστερή γωνία, όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο.

Αναλυτικά στοιχεία μεμονωμένης Ιστορίας

Από εδώ, θα μπορείτε να δείτε μια ποικιλία δεδομένων, τα οποία περιγράφονται παρακάτω.

Στατιστικά ιστορίας που μπορείτε να δείτε στο Instagram Insights

Το Instagram παρέχει πολλές πληροφορίες σχετικά με το ποιος παρακολουθεί τις ιστορίες σας και πώς αλληλεπιδρούν μαζί τους.

 • Προβολές: Για να δείτε ποιος είδε μια μεμονωμένη ιστορία στον λογαριασμό σας, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το μάτι. Αυτό θα εμφανίσει μια πλήρη λίστα όλων των χρηστών του Instagram που είδαν την ιστορία.
 • Αλληλεπιδράσεις: Πατήστε το εικονίδιο γραφήματος στα δεξιά για να δείτε τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν σε μια μεμονωμένη ιστορία. Μπορείτε να δείτε τον αριθμό των κοινοποιήσεων και των απαντήσεων που έλαβε η ιστορία σας, πόσα άτομα επισκέφτηκαν το προφίλ σας από την ιστορία. Εάν έχετε περισσότερους από 10.000 ακόλουθους ή είστε επαληθευμένος χρήστης, μπορείτε επίσης να προσθέσετε συνδέσμους στις Ιστορίες Instagram και θα μπορείτε να δείτε πόσοι χρήστες έκαναν “swipe” για να επισκεφτούν τη διεύθυνση URL.
Αλληλεπιδράσεις σε Ιστορία

Γιατί έχουν σημασία τα στατιστικά Instagram για τις Ιστορίες;

Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να μάθετε από το πώς οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τις ιστορίες σας. Εάν έχετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θα προσπαθείτε να προσελκύσετε άτομα να κάνουν κλικ για να αγοράσουν προϊόντα. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι ορισμένοι τύποι εικόνων έχουν καλύτερη απόδοση. Αυτό θα επηρεάσει τη στρατηγική περιεχομένου σας.

Εμφανίσεις και Απήχηση

Κάτω από τις αλληλεπιδράσεις, θα βρείτε μια ενότητα δεδομένων που ονομάζεται Εμφανίσεις και Απήχηση. Η ενότητα αυτή περιγράφει πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των λογαριασμών που προσεγγίστηκαν με μια μεμονωμένη ιστορία. Εδώ, θα βρείτε τις ακόλουθες μετρήσεις:

 • Εμφανίσεις: Αριθμός προβολών που έλαβε η ιστορία
 • Πόσοι ακολουθούν: Αριθμός χρηστών που ακολούθησαν τον λογαριασμό σας από την ιστορία
 • Πλοήγηση: Πόσοι χρήστες έκαναν τα εξής: Κλικ πίσω, Κλικ προς τα εμπρός, Κλικ στην επόμενη ιστορία, Έξοδο από την ιστορία σας .

Σημείωση: Αν σας μπερδεύουν οι όροι Εμφανίσεις και απήχηση, δείτε το άρθρο μας Εμφανίσεις vs Απήχηση: Τι είναι πιο σημαντικό;

Γιατί έχουν σημασία οι εμφανίσεις και η απήχηση;

Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν πόσο ελκυστικές είναι οι ιστορίες σας. Για παράδειγμα, εάν διαπιστώσετε ότι οι χρήστες παρακολουθούν τις ιστορίες σας όταν δημοσιεύετε για την επιχείρηση, αλλά φεύγουν από τις ιστορίες σας όταν προωθείτε προϊόντα, μπορείτε να αποφασίσετε ότι οι χρήστες θέλουν να αλληλεπιδράσουν με την επιχείρησή σας, αλλά χάνονται από τις τακτικές πωλήσεών σας. Ή αν ανακαλύψετε ότι ορισμένες ιστορίες λαμβάνουν πολύ περισσότερα κλικ πίσω, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι παρακολουθούν ξανά την ιστορία ή ασχολούνται με αυτήν περαιτέρω, σκεφτείτε τι είναι αυτό το περιεχόμενο που είναι ελκυστικό για τους χρήστες, ώστε να μπορείτε να το αναδημιουργήσετε σε μελλοντικές ιστορίες.

Η έννοια των αριθμών

Είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλές πληροφορίες αναλυτικών στοιχείων για τους χρήστες του Instagram. Μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε από πού να ξεκινήσετε όταν κοιτάζετε για πρώτη φορά όλα τα δεδομένα και προσπαθείτε να τα κατανοήσετε.

Αλλά αν δεν κοιτάζετε τους αριθμούς, δεν έχετε τα απαραίτητα εργαλεία για να κάνετε τις καλύτερες κινήσεις. Να βελτιστοποιήσετε την στρατηγικής Instagram για το μέλλον. Πρέπει να είστε σε θέση να κατανοήσετε αυτές τις μετρήσεις και να αναλάβετε δράση. Πρέπει να δείτε τι δουλεύει καλά και να καταλάβετε το γιατί. Να κατανοήσετε πώς μπορείτε να επαναλάβετε αυτές τις επιτυχίες.

Για να είναι πιο ξεκάθαρη η εικόνα με τα στατιστικά Instagram, εξετάστε πρώτα ποιοι είναι οι στόχοι σας για την πλατφόρμα. Για παράδειγμα, εάν ενδιαφέρεστε κυρίως να αυξήσετε το κοινό σας και να επεκτείνετε την εμβέλεια της επωνυμίας σας, θα θελήσετε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στον αριθμό των οπαδών σας. Να παρακολουθείτε πώς αλλάζει ο αριθμός αυτός με την πάροδο του χρόνου. Να εξετάζετε πώς παίζει το περιεχόμενό σας ρόλο στην αύξηση, μείωση ή στασιμότητα αυτού του αριθμού.

Αν χρησιμοποιείτε το Instagram για ηλεκτρονικό εμπόριο, θα θελήσετε να εστιάσετε σε άλλες πτυχές των αναλυτικών στοιχείων. Να σκεφτείτε πώς μπορείτε να αυξήσετε τις πωλήσεις.

Τα Instagram Insights μπορούν να σας παρέχουν τόσα πολλά δεδομένα. Οπότε αν δώσετε λίγη βάση στην διερεύνηση και την πραγματική κατανόηση της σημασίας των αριθμών μπορούν να σας προσφέρουν τα εργαλεία για την επιτυχία.

Ξέρετε κάποιον που θα του φανεί χρήσιμο το άρθρο μας; Μοιραστείτε το μαζί του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ;

Απόκτησε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το e-book Instagram Marketing για επιχειρήσεις. Το μόνο που θέλουμε από εσένα είναι το email και το ονοματάκι σου. :)