fbpx

Τι είναι το Instagram coaching;

instagram coaching, ινσταγκραμ

Instagram Coaching; Τι είναι τούτο πάλι; Καινούργια μόδα; Εργαλείο Marketing; Το χρειάζεται η επιχείρηση/ brand μου;

 

Μέχρι τώρα είχαμε ακούσει για life coaching, business coaching, parent coaching, τα πάντα όλα coaching(!)…ήρθε τώρα και για το Instagram coaching;

Αναπόφευκτα με την άνοδο των social media, την αναγκαιότητα ψηφιακής παρουσίας και ηλεκτρονικής ανάπτυξης έρχονται νέα όπλα και μπαίνουν στη φαρέτρα ενίσχυσης της επιχείρησης μας. Αν και δεν έχει πολύ καιρό που το ακούμε στην Ελλάδα, δεν είναι πρόσφατο. Στο εξωτερικό υπάρχει και χρησιμοποιείται χρόνια.

 

Νέα τάση ή αναγκαιότητα;

 

Αναγκαίο δεν είναι τίποτα! Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο που θέλετε να λειτουργήσετε την επιχείρηση σας. Μπορεί να έχετε μόνο φυσικό κατάστημα και καθόλου ψηφιακή παρουσία. Το θέμα είναι οι βλέψεις που έχετε, η διείσδυση που θέλετε να έχετε στην αγορά, η ανάπτυξη που επιθυμείτε να έχει η επιχείρηση σας και πόσο μακριά θέλετε να φτάσετε.

 

Τα social media γενικότερα είναι πλέον απαραίτητο εργαλείο αν θέλουμε αναγνωρισιμότητα, ανάπτυξη και κατά συνέπεια πωλήσεις. Το Instagram δε, είναι πλέον το Νο1 κανάλι προώθησης προϊόντων-υπηρεσιών και προβολής της επιχείρησης μας με πάνω από 1 δισεκατομμύριο  χρήστες! Ανεξάρτητα από το είδος της επιχείρησης που έχουμε, το Instagram είναι μια ισχυρή πλατφόρμα για να προσεγγίσουμε το κοινό μας όταν ξέρουμε όμως πώς να το χρησιμοποιήσουμε.

Οπότε σίγουρα αν θέλουμε να ξεχωρίσουμε θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας. Το Instagram coaching είναι ένα από αυτά.

 

instagram coaching, ινσταγκραμ

Τι είναι το Instagram Coaching;

Το Coaching γενικότερα μπορεί να οριστεί ως ένα σύστημα που βοηθά στη βελτίωση της απόδοσης. Ένας πιο «έμπειρος» προπονητής υποστηρίζει έναν εκπαιδευόμενο να αναπτύξει στόχους, εστίαση ή όραμα και τον καθοδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην περίπτωση του Instagram, ο coach θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα το πώς λειτουργεί η πλατφόρμα, πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά τις δυνατότητες που προσφέρει, να φτιάξετε μια αποδοτική στρατηγική ανάπτυξης της επιχείρησης σας αλλά και να υιοθετήσετε το mindset που θα σας οδηγήσει στον στόχο σας όποιος κι αν είναι αυτός.

Έχετε κολλήσει στο Instagram; Δεν έχετε πολλά likes ή followers; Δεν ξέρετε πώς να παρακολουθήσετε τις αλλαγές του αλγορίθμου; Θέλετε να έχετε περισσότερες πωλήσεις; Θέλετε να κερδίσει η επιχείρηση σας περισσότερη αναγνωρισιμότητα; Έχετε κάνει κάποια από τις παραπάνω ερωτήσεις; Κατά πάσα πιθανότητα η απάντηση είναι “ναι”.

Ίσως έχετε ψάξει στο google τρόπους πώς να “αναπτύξετε το Instagram σας” ή “να αποκτήσετε περισσότερες πωλήσεις από το Instagram” και να έχετε δοκιμάσει αυτές τις τακτικές, αλλά εξακολουθείτε να προσπαθείτε να καταλάβετε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα ή τι κάνετε λάθος  και δεν πετυχαίνετε αυτό που θέλετε. Πολλές φορές επίσης παίρνετε συμβουλές από ειδήμονες και μη, με αποτέλεσμα να μπερδεύεστε ακόμα περισσότερο. Κάπου εδώ μπαίνει το Instagram Coaching το οποίο σας γλυτώνει χρόνο, ταλαιπωρία και χρήμα. Με λίγα λόγια σας πηγαίνει ένα βήμα μπροστά.

 

Πώς βοηθάει το Instagram Coaching

Το Instagram έχει τη δυνατότητα να προσφέρει απίστευτη αξία στην επιχείρηση σας με τη σωστή στρατηγική. Το Instagram Coaching βοηθάει να  αυξήσετε τους ακόλουθούς σας χτίζοντας εμπιστοσύνη με πραγματικούς χρήστες που ασχολούνται με το περιεχόμενό σας. Συγκεκριμένα δίνει λύσεις σε πράγματα όπως:

 • Να αυξήσετε τους ακόλουθούς σας. Βέβαια μιλάμε για πραγματικούς χρήστες που θα τους ενδιαφέρει το περιεχόμενο σας
 • Αύξηση του engagment στις αναρτήσεις σας με likes και σχόλια και saves
 • Να χτίσετε σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινότητά σας αλληλεπιδρώντας με το κοινό-στόχο σας
 • Μετατροπή του κοινού σας σε πελάτες και αύξηση των εσόδων σας
instagram coaching, ινσταγκραμ

Δείτε και αυτό: Κορυφαίες συμβουλές για να κερδίσεις την αφοσίωση του κοινού σου στο Instagram

Τι κάνει ένας Instagram coach;

Ένας Instagram coach, όπως λέει η λέξη είναι ένας προπονητής, είναι βασικά ο οδηγός ή ο δάσκαλός σας που σας καθοδηγεί και σας βοηθάει να κατανοήσετε τον χαώδη πολλές φορές κόσμο του Instagram.

Σας παρέχει εκπαίδευση και  πληροφορίες για το social media marketing και το Instagram. Σας καθοδηγεί στο να δημιουργήσετε περιεχόμενο που ταιριάζει στην επιχείρηση σας και να αναπτύξετε μια αποτελεσματική στρατηγική marketing με στόχο την επιτυχία όπως προείπαμε.

 

Τι να προσέξετε όταν ψάχνετε έναν Instagram Coach.

Επειδή όταν μιλάμε για coaching μιλάμε για επένδυση για τον εαυτό μας και την επιχείρηση μας θα πρέπει να λάβουμε κάποια πράγματα υπόψη στην επιλογή μας.

 

Ποια κριτήρια θα πρέπει να τηρεί λοιπόν ο ιδανικός Instagram Coach:

 

1. Καλή γνώση του Instagram

Το πρώτο και πράγμα που πρέπει να αναζητήσετε σε έναν Instagram coach είναι το πόσο καλά γνωρίζει την πλατφόρμα. Ίσως ακούγεται αστείο που αναφέρουμε τα αυτονόητα αλλά πραγματικά υπάρχει πλήθος ανθρώπων που παρουσιάζονται ως coaches, όμως το αν γνωρίζουν σε βάθος το Instagram είναι ένα άλλο θέμα.

Πώς λειτουργεί ο αλγόριθμος; Ποιες μορφές περιεχομένου υπάρχουν και ποιες έχουν καλύτερη απόδοση; Πώς μπορείτε να αυξήσετε το engagement; Πώς να βρείτε το κατάλληλο κοινό; Ο κατάλληλος Instagram coach  θα πρέπει να είναι σε θέση να απαντήσει σε αυτές και πολλές ακόμη ερωτήσεις. Επίσης θα πρέπει να είναι ενημερωμένος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο Instagram.

2. Να επικοινωνεί αποτελεσματικά

Δεν έχει νόημα να κάνετε Instagram coaching εάν δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον coach σας. Μπορεί ο coach σας να είναι ο guru του Instagram  και φωτεινός γνώστης των πάντων, όμως εάν δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε, να συμπλεύσετε και να σας μεταδώσει αυτή τη γνώση, τότε θα ωφεληθείτε  πραγματικά; Ουσιαστικά, θα πληρώσετε για μια υπηρεσία για την οποία δεν θα δείτε κανένα απολύτως όφελος.

Εδώ να προσθέσουμε ότι αυτό προϋποθέτει να είστε κι εσείς έτοιμοι να δεχτείτε όλες αυτές τις νέες πληροφορίες και να τις κατανοήσετε. Επίσης θα πρέπει να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και τεχνικές. Όπως και να δεχτείτε παρεμβάσεις και αλλαγές στο πλάνο ανάπτυξης της επιχείρησης σας όπως το έχετε στο μυαλό σας.

Επιτυχία στο Instagram

Θα πρέπει επίσης ο coach σας να είναι σε θέση καταλάβει τι μπορείτε να κάνετε, σε τι μπορεί να σας  παρέχει υποστήριξη, πού θα χρειαστείτε επιπλέον βοήθεια. Να εστιάσει στα σωστά σημεία, να αξιοποιήσει τις δυνάμεις σας και να βελτιώσει τις αδυναμίες σας. Με αυτόν τον τρόπο η βοήθεια του θα είναι ουσιαστική όχι μόνο όσον αφορά το κομμάτι του Instagram αλλά και γενικότερα στο χτίσιμο μιας ορθής στρατηγικής marketing.

Εάν η επικοινωνία μεταξύ σας δεν είναι καλή ούτε το αποτέλεσμα θα είναι καλό. Επιπλέον θα έχετε χάσει χρόνο και χρήμα.

3. Να ενημερώνεται για τις όλες τις τελευταίες εξελίξεις

Όπως και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, έτσι και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπόκεινται σε συνεχείς αλλαγές. Όλες οι πλατφόρμες βρίσκονται σε συνεχή ροή, προσπαθούν να κάνουν την πλατφόρμα ελκυστική για τους ανθρώπους που την χρησιμοποιούν και εύκολη για όσους θέλουν να αλληλεπιδράσουν με αυτούς τους χρήστες. Το Instagram δεν αποτελεί εξαίρεση.

Οι αλλαγές αλγορίθμων είναι συνεχείς και απαραίτητες για τη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη. Ο Instagram coach σας πρέπει να είναι «ενημερωμένος» για όλα τα πράγματα που σχετίζονται με το Instagram, ώστε να μην σας πιάνουν «αδιάβαστους» και να μην  χρησιμοποιείτε παρωχημένες και παλιομοδίτικες τεχνικές.

instagram coaching, ινσταγκραμ

 

4. Να κατανοεί τους στόχους σας

Όλη αυτή η εργασία πρέπει να εξυπηρετεί τη φιλοσοφία και τους στόχους σας. Πριν διαλέξετε έναν Instagram coach, πρέπει να ξέρετε ποιες είναι οι επιθυμίες σας, οι δυνατότητες και οι στόχοι σας, ώστε να είστε όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαροι.

 Ένας Instagram coach όσο καλός κι αν είναι εάν δε ξέρει πού θέλετε να φτάσετε δε θα μπορέσει να σας βοηθήσει αποτελεσματικά. Εφόσον του δώσετε όλα τα βασικά στοιχεία και του εξηγήσετε τους στόχους σας θα πρέπει να σας οδηγήσει προς τα εκεί. Αναφερόμαστε βέβαια σε εφικτούς και πραγματοποιήσιμους στόχους γιατί αν θέλετε να γίνετε εκατομμυριούχος μέσα σε μια βραδιά μάλλον δε θα φταίει ο Instagram coach αν αποτύχετε. Ενδεχομένως θα πρέπει να θέσετε διαφορετικούς στόχους!

Ίσως να μην έχετε ξεκάθαρους στόχους και να χρειάζεστε βοήθεια. Όπως και να έχει όμως αν θέσετε τις βάσεις θα μπορέσει να σας βοηθήσει να στοχεύσετε καλύτερα και να δημιουργήσετε μαζί ένα πετυχημένο σχέδιο δράσης.

Διαβάστε και αυτό:8 Instagram Marketing Trends που δεν πρέπει να λείπουν από τη στρατηγική σου

5. Να είναι ευέλικτος

Ο Instagram coach με τον οποίο συνεργάζεστε θα πρέπει επίσης να μπορεί να κάνει γρήγορα τις απαραίτητες αλλαγές όπου χρειάζεται για να γίνει πιο αποδοτικό το marketing plan σας. Το μάρκετινγκ μέσω Instagram είναι μια ατελείωτη ροή δοκιμών. Μέσα όμως από κάθε ενέργεια θα πρέπει να γίνεται αξιολόγηση του τι λειτουργεί και τι όχι. Ένας καλός Instagram coach θα πρέπει να εστιάζει στους στόχους σας, να μπορεί να βρει την καλύτερη διαδρομή για να φτάσετε ως εκεί και να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα εμπόδια χωρίς να υπόσχεται από «μαγικές» λύσεις.

 

6. Δείτε τι λένε οι πελάτες του

Ένας Instagram coach που μπορεί να προσφέρει αποτελέσματα δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να μοιράζεται πληροφορίες για τους προηγούμενους πελάτες του.

Στην ιδανική περίπτωση, ένα καλό χαρτοφυλάκιο θα δείχνει από πού ξεκίνησε ο λογαριασμός αυτού του πελάτη(το πριν δηλαδή) και πού κατέληξε μετά από τη συνεργασία τους. Επιπλέον, ο coach θα πρέπει να είναι σε θέση να διατυπώσει πώς πέτυχαν τα εν λόγω αποτελέσματα. Αν θέλει να σας κάνει πελάτη του θα σας δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε οπότε μη φοβηθείτε να ρωτήσετε.

 

Αν δε θέλετε να ρωτήσετε απευθείας τότε δείτε στо site ή στη σελίδα του. Θα πρέπει να υπάρχουν κριτικές από πελάτες του(αν δεν υπάρχουν είναι ύποπτο). Διαβάστε τι έχει κάνει για άλλους και πόσο ικανοποιημένοι είναι από τις υπηρεσίες του. Τι είναι αυτό που τους πρόσφερε. Μια ενθουσιώδεις κριτική από ένα απλό πελάτη είναι ίσως πιο ισχυρή από ένα σούπερ βιογραφικό ή από υποσχέσεις επιτυχίας.

Μάθε τα πάντα για το Instagram

 

7. Δεν εστιάζει σε λάθος μετρήσεις

Εάν ένας υποψήφιος Instagram coach θέσει αμέσως το θέμα για την απόκτηση ακολούθων ή επικεντρωθεί υπερβολικά σε αυτό ως στόχο, τότε θα πρέπει να χτυπήσει μέσα σας ένα καμπανάκι και να αναζητήσετε Instagram coach αλλού.

 

Όσον αφορά το Instagram, η αύξηση των ακολούθων είναι κάτι επιθυμητό, όμως η υπερβολική  εστίαση στους ακόλουθους είναι ένα αρχάριο λάθος. Οι πολλοί ακόλουθοι, αντίθετα από αυτό πιστεύουν λανθασμένα κάποιοι, δεν είναι ο καλύτερος δείκτης μέτρησης της επιτυχίας ενός προφίλ και σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται με engagement, μετατροπές και πωλήσεις. Είναι μια βιτρίνα που μπορεί να βλέπουν πολλοί αλλά δε σημαίνει ότι τους ενδιαφέρει απόλυτα, ούτε ότι θα αγοράσουν κάτι από το μαγαζί.

 

Ένας γνώστης θα πρέπει να εστιάζει σε άλλους πιο αξιόπιστους δείκτες, όπως engegment, αφοσίωση, απήχηση, έσοδα. Θα πρέπει επίσης να σας μιλήσει για την κοινότητα σας(που είναι πολύ σημαντικό κομμάτι), πώς να την αναπτύξετε και πότε έχει αξία ένας ακόλουθος για την επιχείρηση σας. Σε πολλές περιπτώσεις, η σύνδεση στο Instagram με το κατάλληλο κοινό, όσο μικρό κι αν είναι, είναι πιο ωφέλιμη από τη σύνδεση με ολόκληρο τον κόσμο.

 

8. Μοιράζεται πληροφορίες

Ένας καλός Instagram coach δεν θα έχει θέμα στο να μοιράζεται πληροφορίες ή μάλλον ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες, πάνω στο αντικείμενο του. Για την ακρίβεια θα πρέπει να το επιδιώκει αν θέλει να τραβήξει πελάτες.

 

 Επειδή πληροφορία με πληροφορία έχει διαφορά θα πρέπει να ελέγξετε πόσο εφαρμόσιμες και αξιόπιστες είναι. Αν βρείτε τον Instagram coach που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον δείτε τι μοιράζετε μέσα από το site του. Έχει blog; Είναι πρόσφατα ενημερωμένο; Μιλάει για τις τελευταίες εξελίξεις;

 

Αλλά μιας και μιλάμε συγκεκριμένα για το Instagram δείτε τι μοιράζεται μέσα από το προφίλ του, ξεκινήστε να εφαρμόζετε τις συμβουλές του και αν δείτε ότι αποδίδουν τότε κλείστε ένα ραντεβού μαζί του χωρίς δεύτερη σκέψη!

instagram coaching, ινσταγκραμ

To coach or not to coach;

Ιδού η απορία! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Instagram μπήκε για τα καλά στην καθημερινότητα μας και θα μείνει. Είναι το πιο ισχυρό μέσο για να προβάλετε την επιχείρηση/brand σας αυτή τη στιγμή, να μοιραστείτε περιεχόμενο, να χτίσετε την κοινότητα σας, να μετατρέψετε το κοινό σας σε πελάτες.

Instagram Coaching Lessons 1:1

Σίγουρα όλοι λίγο πολύ έχουμε μπει στη διαδικασία να ψάξουμε τρόπους να προωθήσουμε την επιχείρηση μας. Σίγουρα θέλει προσπάθεια και κυρίως χρόνο. Κάποια πράγματα ενδεχομένως να μπορούμε να τα κάνουμε και μόνοι μας. Τίποτα δεν είναι δύσκολο να το κατακτήσουμε, το θέμα είναι πόσο χρόνο και κόπο θέλουμε να διαθέσουμε. Ίσως τα έχουμε καταφέρει, ίσως τα πάμε καλά αλλά χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω, ίσως έχουμε χαθεί. Το θέμα είναι να κάνουμε αποτελεσματικά βήματα προς τον στόχο μας, αν όχι ίσως κάτι πρέπει να αλλάξουμε. Το πώς θα επενδύσουμε το χρόνο, τα χρήματα μας και την ενέργεια μας είναι προσωπική υπόθεση. Μπορούμε να συνεχίσουμε να ψάχνουμε, να προσπαθούμε και ή μπορούμε να πάρουμε την κατάλληλη βοήθεια.

 

 It’s up to you!

 

Αν το Instagram σας φαίνεται «βουνό» , έχετε χαθεί στο ψάξιμο, δεν ξέρετε που να στοχεύσετε και πώς να κινηθείτε μπορούμε να σας βοηθήσουμε! Μπορούμε να σας δώσουμε τις βάσεις αλλά και να χτίσουμε μαζί μια αποδοτική στρατηγική που θα κάνει την παρουσία σας στο Instagram κερδοφόρα.

 

Ναι, μπορούμε να σας coachάρουμε!

 

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

 

Επειδή μας αρέσει να μοιραζόμαστε πληροφορίες, υλικό και συμβουλές ακολουθήστε μας στο Instagram για να ακόμη περισσότερα.

2 Comments

 1. Κιμουρτζη Αικατερίνη-Στυλιανη says:
  27/02/2022

  Θα ήθελα να μάθω τον τρόπο που δουλεύετε. Έχω μια ατομική επιχείρηση χειροποίητων υποδημάτων κατά κύριο λόγο χορευτικών.
  Ευχαριστώ!

  Reply
  • admin says:
   27/02/2022

   Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο. Τι θα λέγατε να κλείσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ ραντεβού για να δούμε τις ανάγκες τις επιχείρησης σας; Μπορείτε να το κάνετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://calendly.com/dskomotini/business-audit

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

book

Πάρε το ΔΩΡΕΑΝ  eBook μας

και πήγαινε τo μάρκετινγκ και τις πωλήσεις στο επόμενο επίπεδο