fbpx

Top 5 πιο αποτελεσματικά social media για να διαφημίσετε την επιχείρησή σας

Top 5 πιο αποτελεσματικά κοινωνικά δίκτυα για διαφήμιση το 2020

Χρειάζεται προβολή η επιχείρησή σας στα social media; Στον σημερινό κόσμο, δεν είναι τόσο δύσκολο να μοιραστείτε το περιεχόμενό σας οπουδήποτε στον κόσμο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι τα social media. Τα social media είναι ​​ένα ισχυρό εργαλείο για πολλά διαφορετικά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της διαφήμισης. Η διαφήμιση μπορεί να λάβει πολλές διαφορετικές μορφές. Το σίγουρο είναι τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να διασφαλίσουν ότι το περιεχόμενό σας θα φτάσει στα πιο απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη το συντομότερο δυνατόν. Ίσως να μην χρειάζεστε τα πιο απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη αλλά ναι, τόση δύναμη έχουν!

Σήμερα, θα μιλήσουμε για τα 5 πιο αποτελεσματικά social media. Αυτά που θα σας βοηθήσουν να διαφημίσετε την επιχείρησή σας ή το e-shop σας με επιτυχία. Οπότε ας ξεκινήσουμε!

 

Πως θα αποκτήσεις περισσότερους followers

1. LinkedIn

Αυτή η πλατφόρμα είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των αποφοίτων και των εταιρειών που αναζητούν νέους εργαζόμενους ή έμπειρους. Εκτός από αυτό, το LinkedIn προσφέρει μια εξαιρετική υπηρεσία για αναζήτηση εργασίας. Μπορείτε ακόμη και να επικοινωνήσετε με ορισμένους υπεύθυνους προσλήψεων ή μέλη μιας συγκεκριμένης εταιρείας για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Είναι ιδανική πλατφόρμα για business to business (Β2Β). Αν έχετε μια επιχείρηση και κύριος στόχος σας είναι να στοχεύσετε άλλες εταιρείες (B2B), τότε το LinkedIn είναι το σωστό μέρος για εσάς. Μπορείτε εύκολα να έρθετε σε επαφή με άλλες εταιρείες κατοχυρωμένες στον τομέα τους. Σας δίνει την ευκαιρία να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε συνεργασίες μαζί τους.

social media marketing, ψηφιακο μαρκετινγκ, social media, διαφήμιση

2. Pinterest

Το Pinterest είναι ένα κοινωνικό δίκτυο γεμάτο οπτικό περιεχόμενο, παρόμοιο με το Instagram. Ωστόσο, πρέπει να ξέρετε ότι η στόχευση στο Pinterest είναι πολύ διαφορετική από την Instagram. Αυτό το κοινωνικό δίκτυο έχει πολύ μεγαλύτερη βάση χρηστών (περίπου 80%). Οι χρήστες είναι κυρίως γυναίκες. Για παράδειγμα, αν αποφασίσετε να ξεκινήσετε τη διαφήμιση γυναικείων προϊόντων, μπορείτε να προσεγγίσετε ένα καλό κοινό σε αυτό το δίκτυο.

Επίσης, κάτι λιγότερο από το μισό του χρηστών βρίσκεται στην Αμερική άρα είναι ιδανική πλατφόρμα αν θέλετε να εξαπλωθείτε στο εξωτερικό και κυρίως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Το Pinterest είναι ιδανικό για χειροποίητα προϊόντα. Πραγματικά ιδανικό! Μπορείτε επίσης να βρείτε μεγάλη έμπνευση γιατί οι χρήστες του είναι πολύ ενεργοί. Οι διαφημίσεις που γίνονται στο Pinterest συνδυάζονται εύκολα με το περιεχόμενο που δημιουργούν οι χρήστες του. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι οι χρήστες μπορούν να δείξουν ενδιαφέρον για το περιεχόμενό σας απευθείας από την πλατφόρμα. Δεν χρειάζεται να την εγκαταλείψουν.

Μια ακόμη παράμετρος είναι ότι, η διαφήμιση στο Pinterest ‘κοστίζει’ φθηνότερα από άλλα social media, κάτι που το καθιστά ιδανικό αν θέλετε να επενδύσετε ένα budget για διαφήμιση.

3. YouTube

Το YouTube είναι άλλη μία εξαιρετική πλατφόρμα διαφήμισης. Σύμφωνα με την Brandwatch, το YouTube έχει καταλάβει την τρίτη θέση μεταξύ των ιστοτόπων με τις περισσότερες επισκέψεις, οπότε η χρήση του για διαφήμιση μπορεί να είναι πολύ καλή για την επιχείρησή σας. Καθώς αυτή η πλατφόρμα ανήκει στην Google, μπορείτε εύκολα να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες και ως εκ τούτου να στοχεύσετε τις διαφημίσεις σας σε συγκεκριμένες ομάδες πελατών που είναι τέλειες για την επιχείρησή σας.

4. Instagram

Το Instagram είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα και χρησιμοποιείται κυρίως από τη νεότερη γενιά, αλλά έχει επίσης σημαντικό αριθμό ενηλίκων. Αυτό το δίκτυο μέσω του οποίου μπορείτε να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο, είναι μια ιδανική επιλογή για διαφημίσεις που μπορούν να παρουσιαστούν μόνο μέσω εικόνας.

 

Μάθε τα πάντα για το Instagram

 

Για να διαφημιστειτε στο Instagram, απλά ανεβάστε μια φωτογραφία ή ένα σύντομο βίντεο με ένα μήνυμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τις τέλειες φωτογραφίες που θα προβάλλουν το εμπορικό σήμα και την επιχείρησή σας. Αλλά αν το βρίσκετε δύσκολο να προσβληθείτε έτσι, έχετε αρκετές επιλογές.

  • Μπορείτε να πληρώσετε μερικούς ‘διάσημους χρήστες’ του Instagram (influencers) για να μεταφέρετε το μήνυμά σας σε ελάχιστο χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο θα προβληθείτε σε νέο κοινό καθώς οι influencers έχουν ήδη καθιερώσει το κοινό τους. Προσοχή όμως να είναι κάποιος ο οποίος απευθύνεται στο κοινό-στόχο που σας ενδιαφέρει.
  • Μπορείτε να αναθέσετε την προώθηση της επιχείρησης σας στο Instagram σε ένα Social Media Agency όπως η DS Digital Services.

Διαβάστε επίσης:

Χορηγούμενη διαφήμιση στο Instagram: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Γιατί πρέπει να κάνεις διαφήμιση στα social media. Σου δίνουμε όλες τις απαντήσεις

5. Facebook

Όσον αφορά τη διαφήμιση στα κοινωνικά δίκτυα, μπορούμε να πούμε ότι το Facebook είναι ο βασιλιάς. Με σχεδόν 2,5 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες, μπορείτε εύκολα να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας. Το πιο ενδιαφέρον για τη διαφήμιση στο Facebook είναι ότι μπορείτε να ορίσετε το όριο του ημερήσιου προϋπολογισμού σας, ώστε να μην ξοδεύετε ούτε μισό ευρώ παραπάνω.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που μπορεί να σας φέρει η διαφήμιση στο Facebook είναι ένα στοχευμένο κοινό με βάση την ηλικία, τα ενδιαφέροντα, την τοποθεσία, το φύλο κ.λ.π. Μπορείτε ακόμη να προβάλλετε διαφορετικές διαφημίσεις μεταξύ χρηστών κινητών και υπολογιστών γραφείου.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν:

6 λάθη διαφήμισης Facebook που σας κοστίζουν χρήματα και πώς να τα διορθώσετε

Πώς να δημιουργήσετε μια διαφήμιση στο Facebook

Αυτό ήταν!

Τώρα έχετε ότι χρειάζεστε για να διαφημίσετε την επιχείρησή σας στα κοινωνικά δίκτυα. Εάν χρειάζεστε βοήθεια στο social media marketing της επιχείρησής σας ή στην προβολή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας! Στην DS Digital Services , έχουμε μια έμπειρη ομάδα μάρκετινγκ για να σας βοηθήσουμε να διαχειριστείτε τα κοινωνικά δίκτυα και να διαφημίσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Μην περιμένετε, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

Ακολουθήστε σε Facebook και Instagram για να μαθαίνετε πρώτοι ότι νεότερο γύρω από τον κόσμο τον social media.

βιβλίο για Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

book

Πάρε το ΔΩΡΕΑΝ  eBook μας

και πήγαινε τo μάρκετινγκ και τις πωλήσεις στο επόμενο επίπεδο